Mijnhuis wil MFA Sanderbout runnen

In een brief aan het gemeentebestuur van Sittard-Geleen heeft de Stichting Het Mijnhuis Limburg aangegeven het Multifunctioneel Activiteitencentrum (MFA) in Sanderbout te willen gaan runnen.

De Stichting heeft heel wat plannen met de Gemmakerk en wil om te beginnen een aantal exposities in de kerk inrichten. Als eerst de MIJNgangenexpositie in het kader van het Jaar van de Mijnen (2015). Daarvoor is het bisdom gevraagd om de kerk in 2015 beschikbaar te stellen.
De Stichting wil echter méér en zou graag willen aanhaken bij andere ontwikkelingen, zoals het MFA, dat feitelijk voorzien was op de voormalige lokatie van de Augustinusschool. 
De gemeente staat daar niet bij voorbaat afwijzend tegenover, maar vraagt voordat een beslissing daarover kan worden genomen aan de stichting een toezegging van het bisdom dat de Gemmakerk gebruikt mag worden door het MIJNhuis. 
Daarnaast wil men een toezegging van het gemeentelijk cultuurbedrijf De DoMIJNen zien dat het MIJNhuis wordt opgenomen in haar cultuurprogramma. Ook moet er een bedrijfsplan/haalbaarheidsanalyse inzake beheer en exploitatie van het MIJNhuis worden overlegd. Dat moet allemaal uiterlijk op 1 december zijn gebeurd.
Zie ook:
Cookieinstellingen