SP wil duidelijkheid woningvoorraad Sittard-Geleen

Vorige week heeft het collega van B&W van Sittard-Geleen een persbericht doen uitgaan waarin wordt gesteld dat er voor de korte termijn nog sprake is van een klein tekort aan sociale huurwoningen.

Voor de lange termijn is er sprake van een overschot. Dit is de belangrijkste conclusie uit het rapport ‘woningvoorraadbehoefte sociale doelgroep Westelijke Mijnstreek 2013-2030’.
Uit het rapport, zo valt op 1limburg.nl te lezen, blijkt dat de Westelijke Mijnstreek in 2020 met een tekort van ongeveer 800 woningen die tot de sociale kernvoorraad behoren zal kampen. Dit komt doordat de vraag naar sociale woningen tot 2020 sterker zal stijgen dan het woningaanbod. Vanaf 2030 wordt een overscht verwacht.
Onder andere de SP stoort zich aan het persbericht, omdat daarin ook staat vermeld dat de raad over het rapport is geïnformeerd.
“Wij hebben herhaaldelijk aan de wethouder gevraagd om dit rapport”, aldus SP-raadslid Ivo Tillie. “Maar tot op heden hebben wij nog niets gezien. Het college trekt hier conclusies die door de raad niet te controleren zijn, omdat wij géén inzicht krijgen in de aantallen uit het rapport.”
Volgens de SP blijft de wethouder de gedane toezegging over inzage in het rapport ontwijken. Reden voor de SP om de dragen die zij heeft over de woningvoorraad in Sittard-Geleen schriftelijk aan het college van B&W te stellen. Ivo Tillie: “Het wordt tijd dat de wethouder de belofte van november vorig jaar eindelijk nakomt.”
Cookieinstellingen