Nieuw in Geleen: cultuurwarenhuis Quartier Geleen

Foto: Quartier Geleen

Vanaf april gaat in Geleen cultuurwarenhuis Quartier Geleen van start. Het is een kunst-, design-, muziek- en activiteitenpodium waarmee men meer bezoekers naar het Geleense centrum wil trekken.

Er wordt begonnen met 500 vierkante meter, verdeeld over meerdere panden. De wens is door te kunnen groeien tot een oppervlakte van 800 vierkante meter. Daarbinnen is plek voor cultuurwarenhuis, broedplaatsen en sociale horeca.

Inspiratiebron voor dit initiatief was het tijdelijke Kunstwarenhuis VenD dat tijdens het Wereld Muziek Concours in Kerkrade werd georganiseerd in de oude V&D. Daar waren toen exposities, verkoop, workshops en optredens door meer dan 200 (amateur) kunstenaars/ambachtslieden en enkele honderden muzikanten.

De muziekevenementen worden overigens alleen gebruikt om bezoekers te trekken voor de kunstenaars, ambachtslieden en de Geleense binnenstad. De organisatie laat met klem weten dat er geen sprake is van een apart structureel muziekpodium.

Coaching en begeleiding
Het Cultuurwarenhuis in Geleen stimuleert ook vestiging van kunstenaars, designers en ambachtslieden als zelfstandige bedrijven in leegstaande panden in Geleen. Geschikte kandidaten worden begeleid, doorgeleid en blijvend gecoacht.

Quartier Geleen wil dienst doen als ‘accu’ voor de binnenstad. Een gebouw waar steeds weer en steeds meer energie uitkomt. Er wordt gezorgd voor een Quartier Geleen route. Quartier Geleen is een project van de Coöperatie K-oöp U.A. en vele anderen.

Cookieinstellingen