Geonius Doet Goed helpt VluchtelingenWerk Geleen

Directie en medewerkers van Geonius, een professionele en flexibele partner bij multidisciplinaire ingenieursdiensten, tonen hun maatschappelijke betrokkenheid.

Men heeft oog voor mensen met minder bevoorrechte posities en hecht veel waarde aan een respectvolle omgang met mens en milieu. Geonius is daarom gestart met het project Geonius Doet Goed.

Op donderdag 9 juli gaan bijvoorbeeld 11 medewerkers de handen uit de mouwen steken voor VluchtelingenWerk Geleen.

Als vluchtelingen een verblijfsvergunning krijgen in Nederland moet er snel gehandeld worden. De asielzoekers moeten hun centrum binnen ongeveer 3 weken verlaten om een nieuw bestaan op te bouwen binnen de toegewezen gemeente.

In de Gemeente Sittard- Geleen kregen het afgelopen jaar ongeveer 170 mensen een woning aangeboden. En deze huizen moeten natuurlijk worden opgeknapt zodat de asielzoekers snel hun intrek kunnen nemen.

Bij het opknappen van de huizen kan VluchtelingenWerk Geleen altijd extra handjes gebruiken. Op donderdag 9 juli helpt Geonius daarom met het opknappen van twee huizen in Geleen: een woning voor een gezin uit Syrië en een woning voor een gezin uit Vietnam. In de woningen moet geverfd, gewit en behangen worden.

Geonius Doet Goed
Binnen het project Geonius Doet Goed zetten alle medewerkers van Geonius zich één werkdag per jaar in voor hulpbehoevenden. Ze steken de handen uit de mouwen om naasten die minder bevoorrecht zijn een dag te ontlasten en hen vooral een leuke dag te bezorgen.

Medewerkers Geonius
“We zijn erg blij met het enthousiasme van onze werknemers”, vertelt Eric Bessems, directeur Geonius en initiatiefnemer van dit project. “Ze vinden het fijn om iets te kunnen betekenen voor onze samenleving uit naam van het bedrijf. Maar natuurlijk hopen we ook een saamhorigheidsgevoel te kweken met Geonius Doet Goed. Het moet voor de werknemers een leuke, maar geen gemakkelijke dag worden. Ook een emotionele dag maar niet te belastend. Een dag die kippenvel bezorgt, maar waar ook veel gelachen wordt. Hopelijk is met dit project een nieuwe traditie van Geonius geboren.”

Van start
Inmiddels is Geonius Doet Goed van start gegaan met drie geslaagde projecten. De komende maand staan naast VluchtelingenWerk Geleen nog drie projecten op het programma. Op 11 juli organiseren de medewerkers voor ouderen van een verzorgingstehuis van Elvira een barbecue met live-muziek. De volgende dag staat Geonius weer klaar om te ondersteunen bij de organisatie van de Jeugdwielerronde in Schinnen. Ten slotte bereiden de medewerkers van Geonius op 20 juli gerechten voor bezoekers en gasten van het Ronald McDonaldhuis Kindervallei Houthem.

In totaal staan er gedurende het jaar vijftien projecten op het programma waar alle 160 medewerkers aan meewerken. De activiteiten staan beschreven op de Facebookpagina van Geonius Doet Goed.

» Geonius Doet Goed – Facebook
» website Geonius
» Vluchtelingenwerk.nl

Cookieinstellingen