Kinderboekenweek 2015 – Raar maar Waar

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Zoals elk jaar schenken bibliotheek De Domijnen, De Nieuwste PABO en boekhandel Krings veel aandacht aan de Kinderboekenweek. Het thema van de Kinderboekenweek is dit jaar Raar maar Waar. De Kinderboekenweer duurt van 7 tot en met 18 oktober.

Op woensdagmiddag 7 oktober opent de Kinderboekenweek 2015 met een gezamenlijke activiteit in de bibliotheek van Sittard. Of je nu een superster wil worden of een raket wil maken en lanceren of proefjes wil doen om meer over wetenschap en techniek te weten, het kan allemaal deze middag!

Vanaf 13:00 uur ben je al welkom. Je wordt ontvangen met zang en dans en natuurlijk mag je zelf meedoen. Tussen 14:00 en 15:00 uur zijn er twee activiteiten. Schrijfster Tineke Honingh vertelt en leest de oudere kinderen voor uit Robbie’s songbook. Verder geeft zij ook tips om je talenten goed te benutten, zodat jij de volgende ster kunt worden, op welk gebied dan ook! Voor de jongere kinderen zijn er spannende wetenschap- en techniekproefjes in het BoekDoeLab.

Om 15:00 uur is het pauze met lekkers zoals een ijsraket. En er is een toneelstukje met een wetenschap & techniek proefje. Van 15:20 tot 16:20 uur zijn er weer twee activiteiten. Schrijvers Anaïd Haen en Django Mathijsen (die komt uit Geleen) vertellen voor oudere kinderen iets over hun boek De Raketwedstrijd. De jongere kinderen gaan onder begeleiding van speciale assistenten zelf een raket bouwen. Zo rond 16:20 en 16:30 uur mag je je zelfgebouwde raket buiten lanceren. De openingsmiddag sluiten feestelijk af met muziek en dans. Uiteraard signeren de schrijvers in de pauze en na afloop hun boeken!

Tineke Honingh is ’s ochtends te gast bij Basisschool Leyenbroek in Sittard en Anaïd Haen en Django Mathijsen zullen Jenaplanschool de Vlieger in Sittard bezoeken.

Nog meer kinderboekenschrijvers
Op 8 oktober ’s middags is Frank van Ark te gast op Basisschool Het Avontuur in Buchten. Zijn nieuwste boek heet Einstein voor kids en hij gaat op de school allerlei proefjes doen met de kinderen en tijdens de boekenmarkt gaat hij uiteraard signeren. En op 14 oktober gaat schrijfster Esther Walraven eerst op bezoek bij Basisschool De Lahrhof. ’s Middags tussen 15:00 en 16:30 uur geeft ze bij boekhandel Krings een lezing met quiz naar aanleiding van haar nieuwste boek: Waarom achtbanen te gek zijn! En andere weetjes over hersenen en gedrag. Een boek met verrassende, vreemde, grappige en humoristische antwoorden. Ze zijn echter wel allemaal waar!

Kinderboekenweekgeschenk
De Kinderboekenweek is een feest voor iedereen. Voor de jongere kinderen is er het Prentenboek “Speeltuin”. Oudere kinderen kunnen zich verheugen op het Kinderboekenweekgeschenk “Per ongelukt!”geschreven door Simon van der Geest, verkrijgbaar in de boekwinkel (van 7 tot en met 18 oktober 2015)*.

* Het Kinderboekenweekgeschenk is jaarlijks tijdens de Kinderboekenweek verkrijgbaar in de boekhandel, bij aankoop van ten minste € 10 aan kinderboeken (zie de voorwaarden op www.kinderboekenweek.nl).

Cookieinstellingen