Geleen zat vandaag gebakken!

Anita Bessems, Christel van Lierop en Emmy Ruyl
Anita Bessems, Christel van Lierop en Emmy Ruyl
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

De eerste editie van Heel Geleen Bakt zit erop en de organisatie mag terugkijken op een bijzonder geslaagd evenement. Net als de drie baksters van de beste – mooiste – lekkerste ‘home made cake’.

Want aan het evenement, waaraan door alle Geleense bakkers werd meegewerkt, was ook een bakwedstrijd verbonden. Maar liefst 24 deelnemers leverden zaterdagochtend tussen 11:00 en 12:00 uur hun thuis gemaakte baksels in. De jury, die bestond uit oud-bakker Hub Kusters, bakker Piet Gardeniers en wethouder Noël Lebens, kwam tot de conclusie dat het erg lastig kiezen was. “We zijn erg blij dat er zoveel animo was voor de bakwedstrijd,” zegt Piet Gardeniers. “En de kwaliteit van de baksels heeft ons heel erg verrast.”

Als beste kwam de tulbandcake van Anita Bessems uit de bus. Tweede werd Christel van Lierop, ook met een tulbandcake. Emmy Ruyl werd derde met haar met een marsepeinen stadswapen van Geleen versierde cake.

heel-geleen-bakt-05

Bakt heel Geleen volgend jaar opnieuw? “Jazeker,” zegt Gardeniers. “Als je ziet hoeveel mensen vandaag dit kleinschalige evenement bezochten en hoeveel plezier iedereen – zowel de bezoekers als de bakkers – eraan hebben beleefd, dan ligt het beslist voor de hand om Heel Geleen Bakt volgend jaar een vervolg te laten krijgen.”

Ook Centrummanager Davey Nieuwendijk is het daarmee eens. “Ik denk wel dat we dan een groter maatje tent moeten neerzetten.”

Cookieinstellingen