Gijzeling Roermond had mogelijk criminele achtergrond

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

De politie reed zondagavond op de A2 bij afrit Born een auto klem in verband met de gijzeling van een man uit Roermond. De inzittenden, drie mannen uit Sittard-Geleen in de leeftijd van 21, 23 en 27 jaar, zijn door de politie aangehouden.

De politie startte zondagmiddag een onderzoek naar aanleiding van een melding dat in Roermond een man onder dwang in een auto werd geduwd. Op dat moment leverde het onderzoek weinig op.

Dat veranderde in de loop van de middag, toen het slachtoffer – een man uit Roermond – aan zijn ontvoerders probeerde te ontsnappen bij het tankstation aan de Donderbergweg in Roermond. Die poging mislukte in eerste instantie, waarop het slachtoffer ter plekke door twee van de gijzelnemers werd mishandeld. Een getuige die ook stopte bij het tankstation zag de mishandeling en probeerde tussenbeide te komen. Het slachtoffer kon in de auto van de getuige stappen, die daarop naar het politiebureau is gereden.

Op basis van de verklaring van het slachtoffer werd de auto van de verdachten later die dag op de A2 gesignaleerd. Ter hoogte van de afrit naar Born kon de politie de auto klemrijden.

De politie houdt er rekening mee dat de gijzeling te maken kan hebben met criminele activiteiten.

Cookieinstellingen