Marieke Baselmans genomineerd voor prijs

Foto: Flow's Boekensteun

Marieke Baselmans van Flow’s Boekensteun aan de Steenweg in Sittard is genomineerd voor de Jan van Luxemburg Prijs.

De Jan van Luxemburg Prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan mensen en organisaties die zich inspannen om mensen aan te zetten tot lezen. Dat Baselsmans, die ook onderwijzeres is, samen met zeven anderen is genomineerd voor deze prijs is natuurlijk zeer eervol.

In haar winkel in tweedehands kinderboeken kunnen kinderen hun oude boeken inleveren en met de vergoeding die ze ontvangen weer nieuwe boeken kopen.

Vanuit haar winkel organiseert Marieke veel activiteiten rondom het lezen door en voor kinderen. Ze biedt leesbegeleiding en organiseert voorleesvoorstellingen door schrijvers van kinderboeken. Ook is er een schrijfatelier waar kinderen hun eigen boek kunnen schrijven en zelfs mogen uitbrengen. Marieke werkt samen met bibliotheken en met organisaties zoals Amacura Amalexis (dyslexie) en schrijft daarnaast teksten voor diverse vakbladen.

Op 17 december wordt bekend wie de prijs heeft gewonnen. De prijsuitreiking vindt plaats in de De Doelenzaal van de Universiteitsbibliotheek in Amsterdam.

Cookieinstellingen