Lezing Femke Halsema over ‘Pluche’

Foto: © Stephan Vanfleteren

Op zondag 5 juni 14.00 uur houdt Femke Halsema een lezing over haar nieuwste boek Pluche in de Kleine Zaal van Schouwburg De Domijnen te Sittard.

Haar boek met memoires geeft een unieke en spraakmakende inkijk in de landelijke politiek. Halsema wordt geïnterviewd en zal daarna voorlezen uit haar boek Pluche en vragen uit het publiek beantwoorden.

Tijdens haar jaren als lid van de Tweede Kamer, fractievoorzitter en politiek leider van GroenLinks oefende ze invloed uit op het publieke en politieke debat als voorvechter van mensenrechten en vrouwenrechten. Halsema’s politieke carrière valt samen met een van de meest turbulente periodes in de geschiedenis van de Nederlandse politiek. Met de moorden op Pim Fortuyn en Theo van Gogh, de paspoortaffaire rond Ayaan Hirsi Ali en de opkomst van Geert Wilders veranderden de Nederlandse politiek en samenleving dramatisch.

Sinds ze het Nederlandse politieke toneel verliet in januari 2011, bouwt ze een nieuwe, onafhankelijke carrière op. Ze schrijft, maakt programma’s voor televisie, geeft lezingen en advies in de private en publieke sector. Ze werkte in 2014 aan een documentairereeks voor de NTR onder de titel Seks en de Zonde over de positie van vrouwen in de islam. Ze was bedenker en co-producent van de politieke dramaserie De Fractie (VPRO) en zit momenteel in de researchfase voor een documentaire serie over terreur onder de werktitel Fout na de oorlog (NTR). Ze schrijft met regelmaat columns voor De Correspondent en in maart 2016 verschijnt haar politieke memoire onder de titel Pluche. Daarnaast vervult Femke tal van bestuursfuncties.

In Pluche blikt Femke Halsema terug op haar leven in de landelijke politiek: van haar begintijd als nieuwbakken Kamerlid tot geliefd fractievoorzitter die heel zichtbaar was in het publieke debat. Ze beschrijft de invloed die de politiek op haar leven heeft gehad – op haarzelf en haar denken en handelen, maar ook op de mensen om haar heen: haar vrienden, man en kinderen.

Boekhandel Krings is aanwezig met een boekenstand. Na afloop van de lezing vindt in de Charles Eijckzaal een signeersessie plaats.

De toegangsprijs voor de lezing op 5 juni bedraagt € 7,50 en € 5 voor ontvangers van nieuwsbrief Krings en houders van de voordeel-met-je-bieb-pas.

» www.dedomijnen.nl/podium

Cookieinstellingen