Kinderboekenschrijfster Joke Janssen praat over haar werk

Foto: Joke Janssen

Kinderboekenschrijfster Joke Janssen is op dinsdag 20 september vanaf 15:30 uur in boekhandel Krings in Sittard om gezellig met belangstellende kinderen (en misschien ook wel hun ouders) te praten over haar boeken en het werk als schrijver.

Dus: ben je lid van een schoolkrant of vind je het leuk om een schrijver te ontmoeten dan ben je van harte welkom. Krings zorgt voor thee (Joke is een grote theeleut!) en voor iets lekkers erbij.

Zij schreef twee jeugdboeken voor kinderen in de leeftijd van 10-13 jaar: Lang leve saai! en Lang leve Familie! De hoofdpersoon is Petra. Zij is rond de twaalf jaar en ze heeft genoeg te stellen met haar onhandige vader, haar zieke moeder, haar broertje en nog veel meer! En in januari verschijnt er een nieuw deel in deze serie.

Over Joke Janssen

Joke is geboren in Sittard en is daarna sociologie in Tilburg gaan studeren. Nadat zij tien jaar lang was zij werkzaam als sociaalwetenschappelijk onderzoeker. Om gezondheidsredenen was ze genoodzaakt om haar baan als onderzoeker in 2007 op te zeggen. Daarna besloot zij nooit meer te stoppen met dagdromen en haar fantasieën om te vormen tot verhalen waar ook anderen van kunnen genieten. En zie: hier een schrijfster is geboren!

De klas van haar dochter hielp haar bij het opzetten van een website. De samenwerking met deze kinderen was zo inspirerend dat Joke besloot een jeugdboek te schrijven, Lang leve saai!. Voor hen en voor al die kinderen van wie het leven saai is, of toch niet.

Joke is op 20 september eerder op de middag van 14:00 tot 15:00 uur te gast op de Sjtadssjool en om 19:00 uur ’s avonds is zij te gast bij de lancering van de nieuwe wijkkrant van Sittard-Oost.

Cookieinstellingen