Schinveldse Bossen-routes klaar voor gebruik

Foto: VVV Zuid-Limburg

De vijf-sterren wandelroute door de Schinveldse Bossen is uitgebreid: recreanten kunnen er vanaf nu ook genieten van 8 vernieuwde routes die weer helemaal startklaar zijn.

De paden zijn onderhouden, het groen is gesnoeid en de routestructuur ligt er weer kleurig bewegwijzerd bij. Heeft u de vijf-sterren route al gedaan? Kom dan nu terug voor een van de vele andere wandelroutes in de Schinveldse Bossen. Ook de vijf-sterren wandelroute is nog altijd een bezoek waard. Deze in september opnieuw gelanceerde Schinveldse bossen-route staat inmiddels op plek 2 in de Top 5 van meest gedownloade routes.

Landingpage

Bekijk de website www.schinveldsebossen.nl voor unieke sfeerimpressies in beeld en geluid, extra achtergrondinformatie over het natuurgebied, de digitale route, de openingstijden en adressen van de horecagelegenheden en de startpunten van de routes.

De gouden wandelroute, digitaal en in brochure

De 5-sterren wandelroute door de Schinveldse Bossen, is ontwikkeld om de bezoekers kennis te laten maken met de Schinveldse Bossen: het grootste aaneengesloten bosgebied van Zuid-Limburg. De route is goed bewegwijzerd middels paaltjes en eenvoudig herkenbaar aan de 5 gouden sterren op de paaltjes. Voor een plattegrond en achtergrondinformatie over de Schinveldse Bossen is de wandelroute zowel digitaal als in een gratis brochure te verkrijgen. De brochure is verkrijgbaar bij de VVV Limburg Winkels, Servicepunten en diverse horecagelegenheden in Schinveld.

Campagne Schinveldse bossen

De gemeente Onderbanken is – in samenwerking met VVV Zuid-Limburg en Natuurmonumenten – vanaf september een campagne aan het voeren om dit onontdekte gebied onder de aandacht te brengen. De campagne in de Schinveldse bossen bracht inmiddels vele nieuwe bezoekers uit Parkstad en de Westelijke Mijnstreek naar het gebied om te wandelen en te genieten in een van de horeca gelegenheden.

www.vvvzuidlimburg.nl/wandelen

VVV Zuid-Limburg heeft sinds het begin van 2016 bijna 300 wandelroutes gratis online beschikbaar op haar website vvvzuidlimburg.nl/wandelen. Hierop zijn alle gemeentelijke bewegwijzerde wandelroutes terug te vinden. Op de website is ook een top 5 van meest populaire routes te vinden van Zuid-Limburg. De in september opnieuw gelanceerde Schinveldse bossen-route is destijds met stip in deze ranglijst binnen gekomen en staat nu dus op plek 2 van meest gedownloade routes.

Ontdek, beleef en geniet van dit onontdekte pareltje onder de natuurgebieden in Zuid-Limburg! Vooral in het voorjaar met de bloei in het afwisselende landschap zijn de Schinveldse Bossen zeer aantrekkelijk en betoverend.

Cookieinstellingen