In Emmen moet het gebeuren

Zelden heeft een competitie een spannender slot gekend dan die van 2013-2014 in de Jupiler League. De kampioen is bekend, maar de strijd om een plek in de play-offs is nog in volle gang.

Op de laatste competitiedag – vrijdag 25 juni – zal één van de ploegen die nu op de vijfde tot en met negende plaats van de ranglijst staan de play-offs niet halen. De vraag is alleen: welke ploeg wordt dat?

Fortuna Sittard heeft de kans op deelname aan de play-offs ‘helemaal’ in eigen hand. Er hoeft vrijdagavond ‘alleen maar’ van FC Emmen gewonnen te worden. FC Emmen maakt geen kans meer op deelname aan de play-offs. De Emmenaren zullen echter beslist hun sportieve plicht willen doen om het seizoen met een overwinning in de laatste wedstrijd af te kunnen sluiten.
VVV Venlo speelt thuis tegen FC Volendam. Als Fortuna Sittard in Emmen weet te winnen dan is de ploeg geplaatst voor de play-offs, omdat dan óf Volendam, óf VVV op de ranglijst wordt gepasseerd. Immers: als VVV wint heeft Fortuna 2 punten meer dan Volendam, als VVV gelijk speelt heeft Fortuna 1 punt meer dan Volendam en als VVV verliest heeft Fortuna evenveel punten als VVV, maar een beter doelsaldo dan de Venlonaren. Fortuna Sittard haalt dan dus gewoon de achtste plaats op de eindranglijst.
Bij gelijkspel van Fortuna Sittard in Emmen is de ploeg geplaatst voor de play-offs als Volendam verliest in Venlo. Fortuna en Volendam hebben dan evenveel punten, maar Fortuna heeft dan een beter doelsaldo. En mocht Volendam dan niet verliezen maar De Graafschap wel, dan is er nog geen man overboord, want ook dan is de ploeg geplaatst voor de play-offs. 
Cookieinstellingen