Eerste deelnemers Limburgse Handbaldagen bekend

Foto:

Zodra de vakanties voorbij zijn beginnen de echte handballiefhebbers alweer uit te kijken naar kerstmis, want daarna beginnen de Limburgse Handbaldagen. Dit internationale handbaltoernooi wordt georganiseerd op 27, 28 en 29 december in Sittard-Geleen.

Voor de 27e jaargang van dit handbalspektakel zijn als eerste twee landskampioenen vastgelegd: het Tsjechische Talent M.A.T. Plzeň en HC Kehra uit Estland.  
Talent M.A.T. Plzeň heeft de volledige competitie van seizoen 2013-2014 aan kop gestaan en ook gedurende de play-offs bleek het team van topschutters Milan Škvařil en Petr Linhart ongenaakbaar. Talent M.A.T. Plzeň staat bekend om zijn technisch verzorgde en aantrekkelijke handbal. “We gaan vol de strijd aan met de andere ploegen en hopen in ieder geval een plek in de kruisfinales te bemachtigen”, aldus een enthousiaste teammanager Pavel Drobil.  
Met de komst van HC Kehra is de meest succesvolle ploeg uit Estland te gast in Sittard-Geleen. Het team van trainer Inderek Lillsoo veroverde in de periode 1994-2010 tien nationale titels en zeven keer de nationale beker. In 2006 won men als eerste Estse ploeg de Baltic League. Afgelopen jaar kende de ploeg een uiterst succesvol seizoen en wist men onder aanvoering van topschutter Uku-Tanel Laast in een spannende strijd tweevoudig LHD finalist Põlva Serviti te verslaan en wederom landskampioen van Estland te worden. Teammanager Rene Kaalo is zeer verheugd met de deelname aan de Limburgse Handbal Dagen: “Naast deelname aan de EHF cup en de Baltic League zijn de LHD een schitterend podium om onze jonge ploeg internationale ervaring te laten opdoen.”
  
Targos Bevo HC en OCI-LIONS, twee Nederlandse finalisten, kunnen zich opmaken voor interessante ontmoetingen tegen deze twee sterke ploegen.
Over de Limburgse Handbaldagen
De Limburgse Handbaldagen worden op 27, 28 en 29 december 2014 georganiseerd in Fitland XL Sittard en de Stadssporthal Sittard. Twee Limburgse eredivisie-ploegen, OCI-LIONS en Targos Bevo Hc, strijden tegen zes internationale teams uit Europa, Afrika en soms zelfs Azië.
De Limburgse Handbaldagen werden in 1988 voor het eerst georganiseerd door handbalverenigingen Blauw Wit (later BFC), Sittardia en V&L. De organisatie bestaat uit 12 vrijwilligers, ieder met een historie in het handbal. Tijdens het toernooi zijn er ook nog ruim 100 vrijwilligers actief. De Limburgse Handbaldagen zijn meer dan tophandbal alleen. De succesformule bestaat uit een combinatie van topsport en entertainment. Rondom het handbal vinden optredens plaats van nationaal en internationaal gerenommeerde artiesten. Over publieke belangstelling hebben de Limburgse Handbaldagen dan ook niet te klagen: ieder jaar passeren ruim 6000 bezoekers de kassa’s.
Kijk voor meer informatie op www.lhd.nl.
Foto: © Ron Philips sporteve-foto.nl
Cookieinstellingen