Pakt Fortuna Sittard tegen FC Oss eerste thuiswinst?

Vrijdagavond speelt Fortuna Sittard zijn laatste thuiswedstrijd voor de winterstop. Tegenstander is het door oud-Fortunacoach Wil Boessen getrainde FC Oss.

FC Oss staat momenteel op de elfde plek van de ranglijst en heeft 8 punten meer verzameld dan Fortuna Sittard. FC Oss – vorig jaar geëindigd als 19e – is onder Boessen veranderd in een lastige tegenstander. In een interview in de krant gaf Boessen aan dat hij FC Oss op dit moment een beter voetballende ploeg vindt dan Fortuna Sittard. 
Wellicht zet die opmerking de Fortunezen op scherp. Bovendien zullen de elf van Van Vossen zich willen revancheren voor de 3-0 nederlaag in Almere. Bij Fortuna Sittard is ook Ramon Voorn van de partij. De rode kaart die hij tegen Almere opliep werd door de KNVB geseponeerd. En verder is deze thuiswedstrijd Fortuna’s laatste kans om de eerste thuisoverwinning van dit seizoen nog dit jaar te behalen.
Opvallendste speler bij FC Oss is spits Kevin van Veen. De van JVC Cuijk (Topklasse) overgekomen aanvaller scoorde al tien keer. Andere bekende namen in de selectie van de Brabanders zijn Joep van den Ouweland, broer van ex-Fortunees Charlie, Bart van Brakel en Istvan Bakx. Laatsgenoemde was met twee doelpunten de gevierde man in het onlangs gespeelde thuisduel tegen Jong PSV, dat in 2-0 eindigde.
Fortuna Sittard – FC Oss staat vrijdagavond onder leiding van scheidsrechter Martens. Hij wordt geassisteerd door de grensrechters Van der Velden en Van Velzen. Vierde official is de heer Henshuijs. De wedstrijd begint om 20:00 uur.
Cookieinstellingen