Fortuna Sittard blijft voorlopig in categorie I

Foto: Ricksen side

De KNVB heeft Fortuna Sittard bij het zesde meetmoment, net als bij het vijfde, 64 punten toegekend. Daardoor blijft de club voorlopig ingedeeld in categorie I.

Wanneer de club er niet binnen drie jaar in slaagt om uit categorie I te komen wordt de licentie betaald voetbal ingetrokken. In die drie jaar zijn 9 meetmomenten voorzien. Om uit categorie I te geraken moet de club op twee achtereenvolgende meetmomenten 65 punten of hoger scoren.

De club had verwacht op 1 november 76 punten te zullen scoren, maar vanwege onzekerheid over de begrote sponsorinkomsten op die datum bracht de KNVB daarop 12 punten in mindering.

Ondanks het feit dat de KNVB – nog voordat de beslissing werd genomen over het aantal toe te kennen punten – van Fortuna Sittard documenten ontving, waaruit blijkt dat de zowel de liquiditeit als de exploitatie dekkend is, heeft de bond nu pas laten weten dat de informatie zoals die op 1 november bekend was maatgevend is geweest voor de beoordeling.

De clubleiding overweegt nu een beroepszaak tegen de beslissing van de licentiecommissie van de KNVB.

Tegelijkertijd geeft voorzitter Martin Masset aan er van overtuigd te zijn dat de club op het volgende (zevende) meetmoment – dat valt eind deze maand – het eerste positieve meetmoment kan vieren.

Cookieinstellingen