Beste startpositie ooit voor Max Verstappen

Verstappen in Barcelona, 2016
Verstappen in Barcelona, 2016
Foto: Lala_77 (https://www.flickr.com/photos/lala_77/26772219960/) [CC BY-SA 2.0]

Door strubbelingen met een sensor in de versnellingsbak van zijn Red Bull kon Max Verstappen in de derde vrije training geen tijd neerzetten. In de kwalificatierace was hij echter helemaal terug.

Waar de fans en de coureur een frustrerende ochtend achter de rug hadden werd de teleurstelling tijdens de kwalificatierace volledig goedgemaakt. Max Verstappen klokte de tweede tijd en start morgen naast Nico Rosberg, die in zijn Mercedes de pole position pakte. De Duitser was 0,149 seconde sneller. Achter Verstappen starten de twee Ferrari’s van Räikkönen – die slechts 0,017 seconde achter Verstappen zat – en Vettel. Teamgenoot Daniel Ricciardo start vanaf plek 5. Hij was 0,323 seconde langzamer dan Verstappen.

Lewis Hamilton, die een gridstraf van 55 plekken aan zijn broek heeft, liet de kwalificaties lopen om zo zijn banden te sparen voor de race.

Vestappen was blij met zijn klassering. “Ik krijg extra motivatie door alle fans en ik wil het team bedanken voor het harde werken”, zo zei hij na de kwalifiactierace.

De Grand Prix van België start zondagmiddag om 14:00 uur.

Cookieinstellingen