Ook figuurlijk veel warmte op Fortuna’s familiedag

Zaterdagmiddag werd in het stadion van Fortuna Sittard een familiedag gehouden. Iedereen was er welkom. In een snikhete sponsorruimte verzamelden zich enkele honderden fans, van piepjong tot aardig op leeftijd.

De dag werd georganiseerd omdat de gebruikelijke open dag dit jaar geen doorgang kon vinden. De selectie was aanwezig en fans konden met spelers op de foto en handtekeningen verzamelen op de daarvoor uitgebrachte kaarten.

Tijdens het voorstellen van de selectie werd duidelijk dat het nog maximaal twee weken duurt voordat de Macedonische international Stefan Askovski speelgerechtigd is. Ook de in de voorbereidingsperiode tijdens het oefenduel tegen EVV zwaar geblesseerd geraakte Jorrit Smeets was van de partij. En nadat ‘alle’ spelers op het podium stonden bleek men er een ‘vergeten’: de 21-jarige Slovenische jeugdinternational Emir Dautovic stond nog moederziel alleen achterin de zaal en werd als laatste naar voren geroepen. Hij tekent na een twee maal verlengde proefperiode een contract bij Fortuna Sittard.

Grote afwezige bij de spelerspresentatie was Abdelaziz Khalouta. De spits werd tijdens de rust van het met 3-2 gewonnen duel van vrijdagavond tegen FC Dordrecht gewisseld en blijkt nu disciplinair geschorst te zijn. Trainer Ben van Dael wilde niet ingaan op vragen over de reden van die schorsing. Hoe lang de speler geschorst zal blijven is evenmin bekend.

familiedag-maurice-jessen-paul-van-der-kraan
Maurice Jessen interviewt Paul van der Kraan

Na de spelerspresentatie gaf extern advieur Paul van der Kraan een inkijkje in de manier waarop de contacten met de nieuwe eigenaar van de club tot stand waren gekomen. Hij gaf ook aan dat er halverwege juni een moment was waarop hij dacht dat het niet zou lukken om Fortuna Sittard van de ondergang te redden. Toch is het gelukt, met grote dank aan het instappen van de Turkse investeerder Isitan Gün. Gün was van de vier partijen, die serieus interesse toonden in de club, de meest slagvaardige. Van der Kraan verwacht dat medio oktober de nieuwe juridische structuur van de club geregeld zal zijn.

familiedag-isitan-gün
Clubeigenaar Isitan Gün: Fortuna moet duurzame club worden.

Gün was vandaag zelf aanwezig op de familiedag en maakte nog maar eens duidelijk dat hij niet is gekomen voor een ‘quick win’, maar dat hij inzet op de langere termijn. “Er is meer dan enkel het financiële rendement van een investering. Door een juiste aanpak creëer je ook op andere punten waarde en dat is ook belangrijk.” Fortuna Sittard moet een duurzame club worden: het plaatje moet financieel, organisatorisch en sportief in orde zijn. Dat lukt niet van vandaag op morgen. Succes komt te voet, stapje voor stapje, maar gaat te paard. Door consequent te bouwen en te schaven aan de financiën, de organisatie en de kwaliteit van het voetbal zelf zullen sponsoren en supporters het vertrouwen in de club langzaamaan weer terugkrijgen en wordt ook daar het draagvlak weer groter.

Wat de selectie betreft stelt Gün dat die voor komend seizoen nu wel compleet is. Geen Wesley Sneijder dus. “Misschien over tien jaar”, grapt Gün. En of er nog ooit een treffen komt met Galatasaray? “Misschien, we hopen van wel.”

Dossier: Fortuna Sittard
Cookieinstellingen