Bekerduel Eaters-Nijmegen op 2 oktober

Eaters winnaar Ron Berteling Schaal 2016... én 2017
Eaters winnaar Ron Berteling Schaal 2016... én 2017
Foto: © Jan Hofstede

Op zondag 2 oktober speelt Limburg Eaters Geleen thuis in Glanerbrook de eerste wedstrijd in het bekertoernooi.

Vorig jaar wist Eaters door te dringen tot de bekerfinale, waarin werd verloren van Flyers Heerenveen, dat afgelopen seizoen behalve de beker ook de landstitel pakte. Afgelopen zondag stonden beide teams daarom opnieuw tegenover elkaar tijdens de traditionele openingswedstrijd van het nieuwe ijshockeyseizoen, met als inzet de Ron Bertelingschaal. Eaters won het boeiende en spannende duel met 4-3 en pakte daarmee de eerste prijs van het nieuwe seizoen. Het was de eerste keer in de historie dat Eaters de schaal won.

Er werd zondagavond dan ook een feestje gevierd in Glanerbrook, maar vanaf vandaag is iedereen bij Eaters weer gefocust op het komende duel, de eerste bekerwedstrijd in het bekertoernooi tegen Devils Nijmegen. Behalve Nijmegen zitten ook Den Bosch en Tilburg bij Eaters in de poule.

“We hebben even genoten van de winst op Heerenveen. Nu moeten we ons weer richten op Nijmegen. Als we dezelfde inzet tonen dan zijn we goed op weg”, aldus trainer Jac Geurts vooruitkijkend op het duel van aanstaande zondag.

De wedstrijd tegen Nijmegen begint zondag 2 oktober om 19:00 uur.

Cookieinstellingen