Fortuna Sittard geeft Jong Ajax klop: 5-2

Fortuna Sittard heeft maandagavond in een spectaculair duel Jong Ajax een fikse nederlaag bezorgd. Fortuna won het duel verdiend met 5-2.

Daar zag het in de eerste helft echter niet naar uit. Goed en wel 100 seconden was de wedstrijd oud toen Cerny Jong Ajax uit de eerste de beste en flitsende aanval op voorsprong zette. Zoals zo vaak dit seizoen keek Fortuna Sittard dus al weer snel tegen een achterstand aan.

Fortuna herpakte zich na de snelle achterstand. In de 8e minuut kreeg Perr Schuurs de eerste goede kans voor Fortuna, maar de bal ging net over. In de 14e minuut werd Vlijter in de 16 meter met een schouderduw uit positie gebracht en korte tijd later was Finn Stokkers dicht bij de gelijkmaker, maar doelman Alblas redde attent. Vijf minuten later werd Roald van Hout mooi vrijgespeeld. Hij schoot iets te vroeg en de bal ging net rechts naast het doel. De beste kansen waren in deze fase voor Fortuna Sittard, maar de gelijkmaker bleef uit. En dan scoort de tegenstander dus: Casseirra schoot Jong Ajax in de 40e minuut naar een 0-2 ruststand.

Fortuna bleef echter in een goede afloop geloven. En die hoop bleek niet ijdel. Finn Stokkers scoorde in de 51e minuut de verdiende aansluitingstreffer uit een prima voorzet van Gavin Vlijter. En ook in het vervolg van de tweede helft kreeg Fortuna een aantal goede kansen. De ploeg werkte zich een slag in de rondte en kreeg in de 76e minuut loon naar werken toen Perr Schuurs de gelijkmaker aantekende. Gavin Vlijter zette Jong Ajax in de 78e minuut vervolgens op achterstand met een onwaarschijnlijk mooi doelpunt. Daarmee was het nog niet gedaan; want de voor Roald van Hout ingevallen Djibril Dianessy maakte er vanuit een razendsnelle counter in de 81e minuut 4-2 van. Die counter vertrok overigens bij Marco Ospitalieri, die een uitstekende partij speelde. De 5-2 (85e minuut), eveneens gescoord door Djibril Dianessy kon er vervolgens ook nog bij en het publiek scandeerde tien-tien-tien.

Opstelling Fortuna Sittard: Miguel Santos, Christopher Braun, Ferry de Regt, Kamen Hadzhiev, Finn Stokkers, Emrah Bassan (59′ Dries Saddiki), Roald van Hout (72′ Djibril Dianessy), Emir Dautovic, Gavin Vlijter (79′ Aziz Khalouta), Perr Schuurs en Marco Ospitalieri. De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Oostrom, geassisteerd door grensrechters Weterings en De Smalen en vierde official van der Laan. Van Oostrom gaf geel aan Finn Stokkers, Gavin Vlijter en Kamen Hadzhiev.

Op vrijdag 17 februari staat het thuisduel tegen FC Utrecht op het programma. Voor het zover is speelt het team van Sunday Oliseh eerst op 10 februari het uitduel tegen SC Cambuur.

Met dank aan FM-Images – www.fm-images.com – voor het beschikbaar stellen van de wedstrijdfoto’s.