RKC Waalwijk in tweede helft te sterk voor Fortuna Sittard

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

In het Mandemakers Stadion in Waalwijk zagen 1738 toeschouwers RKC Waalwijk met 3-0 winnen van Fortuna Sittard.

Coach Sunday Oliseh had van tevoren aangegeven dat zijn ploeg zich zou inzetten om een zo goed mogelijk resultaat te behalen, ook al staat er niets meer op het spel. Het pakte tot teleurstelling van de 140 meegereisde Fortuna-supporters echter anders uit.

In de eerste helft viel er aan beide kanten weinig te beleven. De ploegen gaven elkaar weinig ruimte en wisten amper kansen te creëren. Bij rust was de stand dan ook nog altijd 0-0. Opvallend was de wissel die coach Sunday Oliseh in de eerste helft doorvoerde: Kamen Hadzhiev werd in de 34e minuut naar de kant gehaald om plaats te maken voor Luc Mares.

RKC Waalwijk kwam in de tweede helft fel uit de startblokken en zette veel druk. Dat leidde in de 56e minuut tot de eerste treffer voor RKC Waalwijk. Doelpuntenmaker was Johan Voskamp. Acht minuten later verdubbelde Pieter Langendijk de score en in de 73e minuut gooide Fred Benson met de 3-0 de wedstrijd in het slot. Fortuna Sittard liet het in de tweede helft opnieuw afweten, alle goede bedoelingen vooraf ten spijt.

Mailson Lima Duarte Lopes mocht vanavond zijn debuut maken voor Fortuna Sittard. De jonge aanvaller liep begin juli, nog voor het eerste competitieduel van dit seizoen werd gespeeld, een afgescheurde kruisband op.

De wedstrijd stond onder leiding van Siemun Mulder. Hij gaf in de eerste helft geel aan Perr Schuurs.

Opstelling Fortuna Sittard: Miguel Santos, Christopher Braun, Ferry de Regt, Perr Schuurs, Marco Ospitalieri, Jordie Briels, Emrah Bassan, Kamen Hadzhiev (34′ Luc Mares), Gavin Vlijter, Finn Stokkers (82′ Junior Torunarigha), Djibril Dianessy (86′ Mailson Lima Duarte Lopes).

Aanstaande vrijdag 5 mei speelt Fortuna Sittard het laatste duel van de Jupiler League comptetitie thuis tegen FC Volendam. Aanvang 20:00 uur.

Dossier: Fortuna Sittard
Cookieinstellingen