Risico op letsel bij sommige wasmachines van Bosch en Siemens

Foto: © BSH HUISHOUDAPPARATEN BV

De NVWA meldt dat BSH (Bosch und Siemens Hausgeräte GmbH) een veiligheidswaarschuwing gegeven voor drie typen wasmachines van Bosch en twee van Siemens.

Het betreft onderstaande wasmachines met FD-nummer FD9902, geproduceerd in februari 2019 en met een van de volgende typenummers:

  • Bosch WAT28320NL;
  • Bosch WAT28461NL;
  • Bosch WAT284B2NL;
  • Siemens WM14T463NL;
  • Siemens WM14T320NL.

Bij een kwaliteitscontrole is een mogelijk defect ontdekt aan de verbinding van de binnentrommel. Onder bepaalde omstandigheden kan deze verbinding tijdens het centrifugeren losraken en zo een risico op aanzienlijk letsel vormen.

BSH roept consumenten op om te controleren of de veiligheidswaarschuwing geldt voor hun apparaat. Is dit het geval, dan ruilt BSH het apparaat om voor een gratis, vervangende wasmachine van hetzelfde merk en type.

Heeft u een wasmachine met een defecte verbinding dan vraagt BSH u dringend om als voorzorgsmaatregel de wasmachine maximaal tot 800 toeren per minuut te laten centrifugeren, totdat de wasmachine is vervangen.

Op de binnenkant van de deur of aan de achterzijde van uw wasmachine vindt u het typeplaatje. Noteer het modelnummer (E-nr.), het viercijferige productienummer (FD-nr.) en het serienummer (Z-nummer) en vul die gegevens in op dit webformulier.

Kunt u de genoemde nummers niet vinden op uw wasmachine of heeft u nog vragen? Neem dan contact op met BSH via 08001908 (gratis).

Cookieinstellingen