Vijfde verliespartij op rij voor Fortuna Sittard

Fortuna Sittard heeft vanavond in het AFAS-stadion in Alkmaar de uitgestelde competitiewedstrijd tegen AZ met 2-1 verloren.

De club leed daarmee de vijfde opeenvolgende nederlaag van dit seizoen.

AZ zet daarmee de opmars na een slechte seizoensstart voort en Fortuna Sittard moddert verder in de onderste regionen van de Eredivisie. Coach Sjors Ultee moest het vanavond stellen zonder de geschorste centrale verdediger Roel Janssen, de geblesseerde Mickaël Tirpan en de zieke Arianit Ferati. Ook aanvaller Lisandro Semedo was nog niet toe aan speelminuten.

Fortuna Sittard begon onbevangen en sterk aan het duel. Nigel Lonwijk schoot in de eerste minuut van de wedstrijd de bal snoeihard over de kruising van het doel van AZ-doelman Jensen. Een aanval in de achtste minuut leverde een hoekschop voor Fortuna op. Flemming kopte die hard in, Jensen stopte waarna Flemming de rebound onhoudbaar achter Jensen schoot: 0-1. Een vroege voorsprong voor Fortuna Sittard en daarmee geen garantie voor succes…

Gaandeweg de eerste helft werd AZ sterker. De ploeg kreeg een aantal goede kansen op de gelijkmaker, maar faalde in de afwerking. In de 41e minuut rondde Pavlidis voor de Alkmaarders een goede aanval dan toch af met de gelijkmaker.

Na rust kwam Fortuna Sittard vervolgens al snel op achterstand. Karlsson zette AZ in de 51e minuut op 2-1. Fortuna Sittard was zoals zo vaak dit seizoen in het vervolg van de wedstrijd niet in staat om nog enig gevaar te stichten voor het vijandelijke doel. AZ was duidelijk de bovenliggende partij, maar was in de tweede helft stukken minder gevaarlijk dat in het tweede deel van de eerste helft.

Opstelling Fortuna Sittard: Yanick van Osch, Nigel Lonwijk, Martin Angha (80’ Toshio Lake), Ivo Pinto (90’ Ryan Johansson), George Cox, Tesfaldet Tekie (80’ Emil Hansson), Deroy Duarte, Richie Musaba (59’ Ben Rienstra), Tijjani Noslin (59’ Andreas Samaris), Zian Flemming en Mats Seuntjens.

Scheidsrechter Dennis Higler trok geel voor Richie Musaba van Fortuna Sittard en voor Hatzidiakos van AZ.

Komende zondag speelt Fortuna Sittard om 16:45 uur in de Kuip in Rotterdam tegen Feyenoord.