Lentekriebelswandeling Windraak

Foto:

IVN Sittard-Geleen organiseert op 16 februari onder begeleiding van Hub Mulders een lentekriebelswandeling in de Windraak.

Het moment van de lentekriebels ligt voor eenieder verschillend. Sommigen voelen ze al snel na de feestdagen, met Driekoningen om precies te zijn, als de dagen eine hanesjrit – of is het -sjrei? – zijn gelengd. 
Voor anderen moet er eerst iets anders hebben gekriebeld, maar voor Vastelaovend moet in 2014 geduld worden geoefend tot helemaal in maart. Midden februari, zondag 16-02-2014, lijkt een mooi gemiddelde. 
De wandeling voert door het buitengebied van Munstergeleen, over holle wegen en langs bos- en akkerranden. Misschien ligt er sneeuw, vriest het dat het kraakt of is het onaangenaam guur. Een warm onthaal biedt dan in elk geval de Heemtuin die aan het begin staat van weer een seizoen. 
Vertrek om 13.10 uur vanaf parkeerplaats Glanerbrook te Geleen. De wandeling vertrekt om 13.30 uur vanaf IJsboerderij Coumans, Windraak en is ook voor niet-IVN-leden vrij toegankelijk.
Cookieinstellingen