Boeken- en kledingbeurs Vincentiusvereniging

Op zaterdag 8 en zondag 9 maart is er weer een boeken- en kledingbeurs, georganiseerd door de Vincentiusvereniging in Geleen.

De beurs vindt beide dagen van 10.00 tot 16.00 uur plaats in de voormalige Verrijzeniskerk aan de Potterstraat 2a te Geleen.
De Vincentiusvereniging is een vrijwilligersorganisatie op het gebied van maatschappelijke dienstverlening, die met behulp van armoedebestrijding en persoonlijke hulpverlening en vanuit het gedachtegoed van Vincentius, een structurele bijdrage wil leveren aan een goed leven voor zwakkeren en kwetsbaren in de samenleving.
Een praktijkvoorbeeld
Tijdens de openstelling van de boeken-en kledingbeursdagen kwamen de vrijwilligers van de Vincentiusvereniging Geleen in contact met een jonge Marokkaanse vrouw.
Zij bleek psychische problemen te hebben. Iedere vorm van hulpverlening heeft zij tot nu toe geweigerd.
Zij bleek ook grote financiële problemen te hebben. De Vincentiusvereniging heeft haar kunnen helpen met kleding en met een gebruikte wasmachine en een magnetron.
Daarnaast hebben de vrijwilligers haar kunnen bewegen om in contact te komen met het maatschappelijk werk.
Voor deze en andere hulpvragen organiseert de Vincentiusvereniging Geleen maandelijks haar grote boeken-en kledingbeurs; voor mensen in een kwetsbare situatie.
Cookieinstellingen