Themadag Het Weer in Kasteelpark Born

Om te kijken wat voor weer het wordt, kun je kijken naar de weerman op tv of de app van bijvoorbeeld Buienradar op je telefoon, maar je kan ook kijken naar de natuur. Op zondag 27 juli leer je hier meer over in het Kasteelpark. 

IVN vertelt hoe dieren en planten reageren op het weer en astronoom Henk Bril geeft informatie over de invloed van de zon en de maan op onze aarde.
Ook is RAVON aanwezig om u te informeren over de ontwikkelingen bij de vuursalamander. Wat is zijn favoriete weer en welke invloed heeft het weer op de ontwikkeling van de schadelijke schimmel die de vuursalamander in zijn voortbestaan bedreigt?
Bij de knutseltafel kun je een leuke toepasselijke knutsel maken.
Kijkje in het park
In het park genieten de grote landschildpadden van het zomerzonnetje. De lynxen liggen liever lekker lui in de schaduw van hun boomhut.
De kamelen zijn hun wintervacht kwijt en de steppe-arend houdt iedere bezoeker goed in de gaten. Als u op het terras zit, kijk dan ook eens naar de prachtige roze bloemen van de Albizia (foto boven).
geochelone-sulcate-kop-close-up-50
Openingstijden
Tot en met 1 november is het Kasteelpark dagelijks geopend van 10 tot 18 uur. De entree is 6,00 euro voor kinderen en 7,50 euro voor volwassenen. Aan de kassa zijn voerzakjes te koop. Ook bij zonnig weer is het goed toeven in het Kasteelpark. De grote oude bomen geven veel schaduw.
Jaarkaart
Een bezoek aan Kasteelpark Born is genieten voor jong en oud. Met een jaarkaart kunt u regelmatig ons mooie park bezoeken. Jaarkaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa. Kinderen betalen 18,00 euro en volwassenen 25,00 euro.
Cookieinstellingen