Afrikakoor Kwimba Zabula geeft jubileumconcert

Foto: Kwimba Zabula

Afrikakoor Kwimba Zabula, onder leiding van dirigent Bobby Gouveia, bestaat 25 jaar en viert dit feit met een jubileumconcert.

Dit Jubileumconcert wordt op zaterdag 13 april om 19:30 uur gehouden in MFC Sanderbout Ónger de 2 Tores. De zaal is open vanaf 18:30 uur.

Kwimba Zabula betekent Zingend Genieten! Dat doen de koorleden onder leiding van hun bevlogen dirigent Boaventura ‘Bobby’ Gouveia. Al 25 jaar staat hij voor het koor om vol enthousiasme teksten, melodieën en ritmes van de Afrikaanse songs over te bengen op de koorleden. Bobby Gouveia volgde de muziekschool in Luanda en studeerde daarna aan het conservatorium in Havanna, Cuba.

Het koor telt 50 leden uit Zuid-Limburg en repeteert in Sittard-Geleen. Vierstemmig, a capella en zonder bladmuziek brengt Kwimba Zabula het publiek in Afrikaanse sferen. De songteksten gaan over het dagelijkse leven, liefde, werk, rituelen, wiegeliedjes, vrijheidsliederen, Nelson Mandela en alle moois wat het land te bieden heeft. Ook het Zuid-Afrikaanse volkslied mag hierbij niet ontbreken – kortom het koor neemt je mee in de vrolijke warme sfeer van Afrika.

Een zilveren jubileum is iets bijzonders. Afrikaanse artiesten geven het concert een extra dimensie met zang, dans en djembé-spel.

De unieke klanken, harmonie en spirit zal iedereen aanspreken en daarom nodigt Kwimba Zabula iedereen uit voor het jubileumconcert. Kom luisteren en laat je verrassen.

Aanmelden kan door € 12,50 p.p. over te maken op NL72ABNA0470953179 ten name van Kwimba Zabula en onder vermelding van naam en aantal personen. Bij de ingang van MFC Sanderbout wordt een aanmeldingslijst conform de betalingen gehanteerd.

Cookieinstellingen