Avond van de Poëzie

Foto: De Domijnen

Op 14 februari vindt in Erfgoedcentrum De Domijnen aan de Kapittelstraat de achtste editie van de Avond van de Poëzie plaats.

Dat gebeurt deze keer in Erfgoedcentrum De Domijnen vanwege de aansluiting bij de tentoonstelling TIJDSBEELDEN. Een prachtige avond vol poëzie, live muziek en beeldende kunst.

De Avond van de Poëzie biedt een podium aan zowel ervaren professionals als talentvolle regionale dichters. De professionele dichters Tjitske Jansen en Jean Pierre Rawie zijn onze speciale gasten van de avond. Daarnaast maken de getalenteerde Limburgse dichters Quirien van Haelen en Merlijn Huntjens onderdeel uit van het programma.

Tjitske Jansen en Jean Pierre Rawie

Deze speciale editie vindt plaats in het Erfgoedcentrum vanwege de expositie TIJDSBEELDEN. Een bijzondere expositie van Frank Eerhart die cultureel erfgoed, beelden en gedichten combineert. Kunstenaar/dichter Eerhart zal ook eigen werk voordragen.

Acht amateurdichters hebben speciaal op ons verzoek gedichten geschreven op de topstukken van de permanente expositie van het Erfgoedcentrum. Lizette Colaris, John Hertogh, Phil Schaeken, Meindert Muller, Annemarie Gulikers, Chris Lagerwaard, Klaas Vollema en Eddie van Aken gingen de uitdaging aan en dragen hun gedicht voor tijdens de Avond van de Poëzie.

Pablo van de Poel

Singer- songwriter Pablo van de Poel, tevens frontman van DeWolff, zal een intiem optreden verzorgen. Pablo van de Poel en zijn vrouw Nikki van de Poel, de een muzikant en de ander fotografe, gingen in 2017 op zoek naar het collectieve droombeeld van Amerika. Op de Avond van de Poëzie zal Pablo samen met Stefan Wolfs een paar akoestische versies van Americanalog spelen terwijl er enkele foto’s uit het 144-pagina’s tellend analoog fotoboek van Nikki te zien zijn.

De Avond van de Poëzie vindt op 14 februari, dè dag van de liefde, in het Erfgoedcentrum De Domijnen Kapittelstraat 6 te Sittard plaats. De deuren gaan open om 19:30 en het programma gaat om 20:00 van start.

» meer informatie