Cyrille Niël met ‘De toone van Zitterd’ in schouwburg De Domijnen

Foto: Cyrille Niël

Sittardenaar Cyrille Niël staat op 6 en 7 november aanstaande weer op de planken van schouwburg De Domijnen in Sittard.

“Support your local’s, dat geldt ook voor liedjes,” dacht Cyrille Niël. Vanuit die basis ontstond het idee voor een nieuw muzikaal stukje entertainment genaamd ‘De toone van Zitterd!’

In ‘De toone van Zitterd’ neemt Cyrille de luisteraars mee op een muzikale wandeling door de Sittardse binnenstad met oude bekende en minder bekende liedjes. Begeleid door met name de vleugel volgt er een tour d’amusement met mooie achtergrondverhalen. Op zoek naar de romantiek van de stad komt hij onder andere uit bij een liefdesverhaal van de Zittesje Sjnaak en het Zittesj Mechelke.

“Na mijn debuut in 2018 met ‘De Gevleugelde Druimer’ zou ik eigenlijk eind september van dit jaar met een nieuwe cabaretshow komen, compleet met een zeskoppig combo dat mij daarbij muzikaal zou ondersteunen. Maar vanwege de anderhalvemeter-regel, die voorlopig ook in de schouwburg van kracht blijft, kunnen er maximaal 178 bezoekers in de zaal en daardoor gaat het niet lukken om de show kostendekkend op de planken te brengen. Maar: wat in het vat zit, verzuurt niet, dus deze show schuift door naar volgend jaar, mits we dan weer voor vollere zalen mogen spelen.”

Cyrille is daarop gaan nadenken wat er wel zou kunnen. Een bij-effect van de afgelopen periode is wel dat we alles wat dichtbij is meer zijn gaan waarderen. Vroeger werden er zoveel mooie nummers geschreven over Sittard waaruit een enorme trots op de stad sprak. De laatste jaren is dat minder geworden. “Ik kreeg heel veel energie om iets moois, grappigs en ontroerends te maken met dat wat zo dichtbij me staat. Juist nu, nu zoveel is weggevalen van vermaak, wil ik de mensen iets brengen, hen vermaken.”

Op vrijdag 6 november staat één voorstelling geprogrammeerd en op zaterdag 7 november staan twee voorstellingen op het programma.

Cyrille Niël – ‘De toone van Zitterd’
Schouwburg De Domijnen
vrijdag 6 november van 20:15 tot 21:30 uur – UITVERKOCHT
zaterdag 7 november van 19:00 tot 20:15 uur – UITVERKOCHT
zaterdag 7 november van 21:00 tot 22:15 uur – UITVERKOCHT
EXTRA VOORSTELLING: zondag 8 november van 14:30 tot 15:45 uur
Entree €17,50 (inclusief welkomstdrankje)

De toone van Zitterd