Höfkesverkoup in Leyenbroek

Foto: © Guus Queisen

Aanstaande zondag 26 juni vindt vanaf 10:00 uur in Leyenbroek een garage-sale plaats. In het verleden stond in het laatste weekend van juni de bekende Sint Jansmarkt op de kalender.

Jarenlang was de Sint Jansmarkt een jaarlijkse bekende en steevast drukbezochte activiteit in de Leyenbroeker Broekstraat. De straat die bekendheid geniet vanwege de vele hofjes afgesloten door de veelal authentieke poorten. Zondag 26 juni wordt deze traditie deels in ere hersteld. Dan vindt er namelijk een grote garage-sale plaats, beter vertaald als ‘höfkesverkoup’. De verkoop vindt niet alleen plaats in de Broekstraat. Ook bewoners van de aanpalende Andreasommegang, Oude Heerlenerweg en Leeuwerik bieden hun overcomplete maar bruikbare goederen aan. In totaal nemen ruim 25 gezinnen deel aan de ‘höfkesverkoup’.

Deelnemers aan deze verkoop herkent u aan de ballonnen die hun kraam, de deur of de poort sieren. Door middel van pijlen wordt de route langs de deelnemers aangeven.

Foto: De Broekstraat is een van de vier straten waar zondag 26 juni een garage-sale/Höfkesverkoup op het programma staat.

Cookieinstellingen