MP Feesten Geleen 2015

Foto: © Ivo Goessens - Double Eye Geleen

Geleen viert vrijdag, zaterdag en zondag voor het negende jaar op rij de MP Feesten. Dit jaar wordt het een extra-speciale editie!

Extra-speciaal om twee redenen. Te beginnen met de – inmiddels volledig uitverkochte – Glück Auf feestavond op vrijdag 19 juni, waarop oud-koempels worden geëerd en het roemruchte Mauritsverleden van Geleen letterlijk “in the picture” komt te staan. Dat alles in het kader van M2015, Het Jaar van de Mijnen. Op deze bijzondere feestavond staan optredens op het programma van Bruno Majcherek en van de frontmannen Ben Erkens en Henk Steijvers van Carboon, samen met de Geleense harmonieën.

gluck-auf

De tweede reden waarom de MP Feesten dit jaar bijzonder zijn is de grote Jaarmarkt die aan het evenement wordt gekoppeld. Op zaterdag 20 juni wordt de weekmarkt fors uitgebreid tot een grote jaarmarkt, die duurt van 9:00 tot 17:00 uur en waaraan in totaal 230 kooplieden en ondernemers meedoen.

Tijdens deze eerste jaarmarkt in Geleen zijn diverse activiteiten georganiseerd door de organisatie van de MP feesten in samenwerking met kooplieden, ondernemers en betrokken buurtbewoners. De kooplieden van de weekmarkt organiseren proeverijen. Deze kooplieden vindt u op hun normale plek. Er staan drie podia waar bands zoals Wir sind SPITZE, Die Anseltaler en Richtig Rex zullen optreden. Daarnaast is er een vintage foodtruckplein ingericht én er wordt een standwerkersconcours georganiseerd. En er is natuurlijk aan de jeugd gedacht: zaterdag is er een jeugdplein ingericht waar kinderen zich kunnen laten schminken. Ook staan daar een luchtkussen en een pannakooi en worden er boks- en taekwondo workshops georganiseerd.

’s Avonds om 19:00 uur barst in het feestpaviljoen op de Markt de 90’s Megaparty los. In de line-up treft u aan:
19:00 uur – 90’s Forever DJ Team
21:00 uur – Lasgo
22:00 uur – Captain Jack
23:00 uur – 2Fabiola
23:30 uur – DJ Pat Krimson

Op zondag 21 juni vindt ’s ochtends de traditionele MP-brunch plaats. Er zijn nog een paar Brunchkaarten en 90’s MegaParty kaarten verkrijgbaar bij de Geleense voorverkoopadressen of kijk op www.mpfeesten.nl.

Het middagprogramma is zoals altijd gratis toegankelijk en wordt dit jaar ingevuld door de De Limburgse Boerenblaoskapel, zangduo Op Ós, Fabrizio, Anderkovver, de WW BAND en de Hiphop-dansgroepen NME (adults groep), Swat (junioren groep) en Inkidd’ble (kids groep).

90s-megaparty