Oktober Wiesnfest in Sittard

Foto: © Annet Wagener

Om na een jaar zonder dirndl en lederhose in oktober toch een beetje Oktoberfeest te vieren, landt dit jaar een heus open-air Wiesnfest op de Schootsvelden in Sittard!

Met een programma dat duidelijk minder omvangrijk is dan de Oktoberfeestgangers gewend zijn, want optochten en een aantal populaire onderdelen zoals Simme Saame, Rimpelpop en Lollypop ontbreken dit jaar, om er enkele te noemen. Maar gelukkig is het toch mogelijk om gedurende zes dagen een prima Oktoberfeest, dit jaar het Oktober Wiesnfest gedoopt, te organiseren. Vanwege de omstandigheden is de traditionele op zondag gehouden en altijd massaal bezochte Limburgse Middig ditmaal enkel toegankelijk op vertoon van een entreeticket (én een geldig coronatoegangsbewijs).

Naast het Brand Alm Open-Air, waarvoor entreetickets worden verkocht, is er een vrij toegankelijke Oktoberkermis (dit jaar alleen op de schootsvelden) en kun je zonder entreebewijs terecht in de Zuidlease Biergarten (let op: VOL=VOL), die ook op het kermisterrein ligt. Wie de Biergarten wil bezoeken moet overigens over een geldig coronatoegangsbewijs beschikken.

De Brand Alm Open-Air is een afgesloten stuk Wiesn waar je zes dagen lang kunt genieten van een mix van topartiesten en bands die in de afgelopen 15 jaar gewaardeerde gasten op het Sittardse Oktoberfeest Sittard waren. Op de schootsvelden verrijst een groot podium, compleet met een spectaculaire lichtshow. Je kunt er genieten van de optredens en drankjes en hapjes zoals je dit gewend bent van het Oktoberfeest Sittard. Het terrein wordt voor een groot gedeelte overkapt met mega grote overkappingen, maar ze zijn rondom open en je staat buiten. Kleed je dus op het weer en koop snel je entreekaarten. De kaartverkoop is afgelopen vrijdag van start gegaan en die loopt zoals werd verwacht prima. De vrijdag, zaterdagavond en de zondagmiddag zijn al uitverkocht.

Voor een bezoek aan de Brand Alm Open-Air dien je een toegangsbewijs te kopen. Aan de ingang wordt gewerkt met de coronacheck-app. Er moet een geldige QR-code getoond worden middels een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of negatief testbewijs dat maximaal 24 uur oud is.

Programma Brand Alm Open-Air

Entreeticket én coronatoegangsbewijs vereist

 • Vrijdag 22-10-2021 – 18:00 uur: Jetzt gehts los! *** UITVERKOCHT ***
  Dorfrocker – Drummerholics – Wir Sind Spitze! – DJ Dirndl
 • Zaterdag 23-10-2021 – 12:00 uur: Ode aan Blaasmuziek – Tickets bestellen
  Die 12 Mährischen
 • Zaterdag 23-10-2021 – 18:00 uur: Samstag Gaudi *** UITVERKOCHT ***
  Allgäu Power – Rebel Tell – DJ Dirndl
 • Zondag 24-10-2021 – 12:00 uur: Limburgse Wiesn middag *** UITVERKOCHT ***
  Beppie Kraft – Erwin – Frans Theunisz – Henk & Ton – Marleen Rutten – Party Kryner – Ruud Appelhof – Spik & Span – DJ Dirndl
 • Maandag 25-10-2021 – 18:00 uur: Kölschfest – Tickets bestellen
  Domstürmer – Funky Marys – Paveier – Rheinveilchen – Rockemarieche – DJ Dirndl
 • Dinsdag 26-10-2021 – 18:00 uur: Ein wahnsinniger Dienstag – Tickets bestellen
  Almklausi – Die Jungen Zillertaler – Königlich Bayrisches Vollgas Orchester – DJ Dirndl
 • Woensdag 27-10-2021 – 18:00 uur: Finale am Mittwoch – Tickets bestellen
  Blechblos’n – Mickie Krause – Rowwen Hèze – DJ Dirndl

Programma Zuidlease Biergarten

Entree vrij, coronatoegangsbewijs vereist

 • Vrijdag 22-10-2021 – 16:00 uur: Gemütlichkeit im Biergarten
  Dj’s Die Cramer Almdudler – Ohne Gewähr – Tiroler Teufel
 • Zaterdag 23-10-2021 – 12:00 uur: Gemütlichkeit im Biergarten
  Das Tirol Team – DJ Tonträger Tony – Philharmoniker – Volle Pulle
 • Zondag 24-10-2021 – 11:00 uur: Gemütlichkeit im Biergarten
  Böhmerwald Kapelle – DJ Tonträger Tony – Palemiger Spatzen – Zu Helle Kapelle
 • Maandag 25-10-2021 – Batseklatsers – DJ Toller Theo – Gipfel Power – Legata’s Lederhosen Power
 • Dinsdag 26-10-2021 – 13:00 uur: Gemütlichkeit im Biergarten
  DJ Toller Theo – Trommel und Treutsjen – Volle Pulle
 • Woensdag 27-10-2021 – 13:00 uur: Gemütlichkeit im Biergarten
  Die Dampfknödel – DJ Toller Theo – Limburger Buben & Friends

Oktoberkermis

Vrij entree, géén coronatoegangsbewijs vereist

Breakdance Future Dance – Boobytrap hotel – Euro Coaster – Freestyle (wipp) – Turbo Polyp – Booster Maxxx – Spookhuis Haunted Castle – Dance Jumper – Reuzenrad – El Mundo zweefmolen – Cocoon-rupsbaan – Jumbo – Hurricane – Kindercarrousel – Tea Cups XXL – Bungee Circus Trampoline – Heli Swing – Kinder octopussy – Lijntrekspel – Bussensport – Skeeball – Lucky Duck – Fotoschietsalon – Kamelenrace – Aquablasta – Rolbalspel – Ballenfontein – Holly cranes – Pusher – Schwenkhütte – Reibekuchen/Champignons – Sweet Chocolate Sensations – Suikerspin – Noten-Popcorn-Suikerspin – Vietnamese Loempia’s – Wafelkraam – Royal Montelimar – Suikerwerk-Nougat – Pinda Popcorn – IJs met fruit in chocolade – Vispaleis Familie Van Wijk