Pelgrimswegen – bijzondere expositie in Museum Pater Karel

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Museum Pater Karel presenteert tot en met november 2020 de bijzondere expositie ‘Pelgrimswegen’ die pelgrimage als thema heeft.

De idyllische vakwerkhoeve aan de Geleenbeek in Munstergeleen en de weg naar Santiago de Compostella, trekt elk jaar duizenden bezoekers naar de geboortekamer en de kapel van de Heilige Pater Karel.

De expositie Pelgrimswegen werd samengesteld door filmmaker/schrijver Leo Baeten en beeldend kunstenaar Vanessa Mezzolla, twee ervaren pelgrims.

“We hebben er in de eerste plaats voor gekozen een ervaringsgerichte samenstelling te creĆ«ren en om de inrichting niet alleen vanuit een religieuze of historische context te benaderen. Met Pelgrimswegen willen we de bezoekers, waaronder vele wandelaars, een stukje gereconstrueerde symboliek van ‘onderweg’ laten beleven. Door persoonlijke objecten, foto’s en filmbeelden te tonen, laten we de sporen zien die zo’n intieme tocht met jezelf, op de ziel, de huid en de herinnering achterlaat,” aldus Vanessa Mezzolla.

De tentoonstelling is tot en met 29 november gratis te bezoeken van dinsdag tot en met zondag tussen 14:00 en 17:00 uur in het bezoekerscentrum van Pater Karel, Pater Karelweg 1 in Munstergeleen.

Tevens is de kapel elke dag geopend van 09:00 tot 18:00 uur voor een gebed, een moment van bezinning of om een kaarsje op te steken.

In verband met de coronamaatregelen worden bezoekers verzocht om de instructies van de vrijwilligers op te volgen en om voldoende afstand te houden.

Aanvullend op de expositie worden op 26 september, 31 oktober en 28 november in de kapel van het bedevaartsoord pelgrimsfilms vertoond. Op de eerste twee avonden zijn dat resp. de professionele films The Way en I’ll Push You. Het filmprogramma wordt op de derde avond afgesloten met tweetal (inter)nationaal bekroonde amateurfilms: Op weg naar de bronnen van Wim van Velzel en In de palm van haar hand van Leo Baeten. De filmvoorstellingen beginnen om 19:30 uur en zijn gratis toegankelijk.

Vanwege de geldende coronamaatregelen moeten mensen die de filmvoorstellingen willen bezoeken zich vooraf aanmelden bij Leo Baeten (046-4515745 of [email protected]).

Meer informatie

pater Martin de Korte (coƶrdinator, telefoon 0653754554)
de telefoonnummer 0464525242 of 0653754554
E-mail: [email protected]
Website: paterkarelkapel.nl Facebook