Pitboel Theater – Aan het eind van de regenboog

Foto: SGN/Pitboel Theater

In ‘Aan het eind van de regenboog’ onderzoekt theatermaker Luuk Bellemakers de moord op een Belgische homoseksuele man in maart 2021.

Hoe heeft dit kunnen gebeuren? Wat dreef de drie (minderjarige) jongens om hem te vermoorden? En welke rol spelen wij als samenleving in dit verhaal?

Luuk Bellemakers is een 18-jarige theatermaker uit Zuid-Limburg. Hij studeert dit jaar af aan de acteursopleiding op het Vista College en start na de zomer aan de regieopleiding aan de Academie voor Theater en Dans Amsterdam. Binnen de muren van het theater laat hij het publiek het liefst datgeen zien dat ze normaliter ontwijken. Want waarom zetten wij ‘Opsporing verzocht’ af om een of andere spelshow te kijken?

“Het verbaasde me hoe weinig aandacht er in de media voor deze zaak was. (Bijna) niemand kende dit verhaal en toen ik het las wist ik zeker: hier moet ik iets mee. Dus dat doe ik. We kunnen wel voor de 1000e keer ‘Romeo en Julia’ spelen, maar dat verhaal is volgens mij wel verteld. Het is tijd voor nieuwe verhalen, echte verhalen en verhalen van nu.”

Cast & crew

Regie: Luuk Bellemakers – tekstbegeleiding: Rob de Graaf; spel: Beau The, Dean Gulikers, Hans de Visser, Shirley Bak & Yvette van den Essen; muziek: Kyarah Martens; regieassistent: Stan Kemmeren; stagiaire: Eline Willaert; posterbeeld: Moos Peters; poster: Bas Damoiseaux & Manon Stevens; techniek: Marcel Simonis.

Locatie: Pitboel Theater, Montgomerystraat 26, 6135 BW Sittard
Telefoon: 06- 18399120 – E-mail: [email protected]
Speeldata: 20 augustus 2022, aanvang 19:30 uur; 21 augustus 2022 om 14:30 uur en 19:30 uur
Reserveren via [email protected]
Entree: € 8,50

Deze productie werd mogelijk gemaakt door de gemeente Sittard-Geleen.

Pitboel Theater, het Productiehuis

We maken verhalen,
zoeken naar theatrale beelden,
laten ons inspireren door muziek en
we dansen totdat we erbij neer vallen.

Pitboel Theater is een energieke plek waar iedereen zijn creativiteit kan ontwikkelen en stimuleren.

Productiehuis Pitboel

Productiehuis Pitboel is een nieuw project van Pitboel Theater. Met dit project wil Pitboel Theater zich, nu ook als productiehuis te profileren. Hierbij dient vooral gedacht te worden vanuit een werkplaats setting waarin het experiment in de productiefase een belangrijk onderdeel zal zijn in de zoektocht van de maker naar zijn eindproduct. Met dit productiehuis wil Pitboel Theater vooral jonge makers bedienen die een kans krijgen om zich verder te profileren als maker of hun zoektocht in hun maker schap vorm te geven.

‘Aan het eind van de regenboog’ is de tweede voorstelling gemaakt bij Productiehuis Pitboel. Productiehuis Pitboel kwam tot stand doordat Pitboel Theater een subsidie van de gemeente Sittard-Geleen mocht ontvangen uit het herstelfonds Kunst & Cultuur 2021 spoor 3, subsidies voor vernieuwende projecten van individuele professionele kunstenaars en professionele kunstinstellingen en instellingen binnen de amateursector.

Cookieinstellingen