Stoere Mannenweek in Sittard

Stoere Mannenweek in Sittard
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

In de aanloop naar Vaderdag 2015 – zondag 21 juni – worden in het historische centrum van Sittard weer de nodige activiteiten georganiseerd, die een bezoekje aan de stad weer meer dan de moeite waard maken.

Dat gebeurt onder de noemers Stoere Mannenweek en de aftrap daarvan vindt aanstaande zaterdag 13 juni plaats op de landelijke Dag van de Bouw. Die dag viert de Sittardse binnenstad met diverse stoer bouwactiviteiten het bereiken van het hoogste punt van Ligne.

Altijd al willen weten hoe het eraan toe gaat op een echte bouwplaats? Breng dan zaterdag 13 juni tussen 10:00 en 16:00 uur een bezoek aan de bouwplaats van Ligne. Je kunt er rondneuzen en er is vanalles te beleven. Er zijn rondleidingen en er is een skywatch, van waaruit de bouwplaats vanuit de lucht kan worden bekeken.

Ben jij een bouwbaas?
Verder staan er op zaterdag 13 juni op 4 plaatsen in het winkelhart van Sittard LEGO® bouwplaatsen. Van 13:00 tot 17:00 uur kun je hier als kleine baas je wildste bouwplannen verwezenlijken. Geholpen door een echte LEGO® pro. Maak je een bewonderenswaardig bouwwerk? Dan sleep je een BouwBaasBewijs in de wacht. Hiermee kun je op de Markt een gratis LEGO® bouwpakket voor thuis ophalen. Een beetje bouwer zorgt dus dat hij er bij is op de Dag van de Bouw.

Vergaap je aan LEGO® meesterwerken
Inspiratie nodig voor jouw bouwwerk en nieuwsgierig naar wat een kunstenaar allemaal met LEGO® stenen kan maken? Van 10 tot en met 17 juni zijn in het Mariapark tussen 11:00 en 17:00 uur verbazingwekkende LEGO® sculpturen, portretten en mozaïeken te bewonderen van LEGO® kunstenaar Dirk Denoyelle.

Deelname aan de LEGO® workshops, het legobouwpakket en de toegang tot de tentoonstelling is geheel gratis en wordt aangeboden door de ondernemers van de Sittardse binnenstad!

Kruiwagens vol!
De ondernemers in de Sittardse binnenstad bouwen namelijk volop mee. Verspreid door het winkelhart staan aantrekkelijk gevulde kruiwagens en pas op, hier en daar wordt hard gewerkt, want de etalages zijn afgezet met rood-wit lint. Sommige etalagepoppen hebben zelfs een bouwhelm opgezet.

Stoere Mannenweek
Voor al die stoere bouwbazen is er van 13 tot en met 21 juni nog veel meer te beleven. De hele week is de binnenstad van Sittard namelijk een Walhalla voor echte mannen tijdens de Stoere Mannenweek. Zo zijn er op zaterdag 13 juni ook bloedsnelle Ferrari’s op de Paardestraat te bewonderen, kunnen kids op de foto voor pappa als ‘koters op motors’ op woensdag 17 en donderdag 18 juni, wordt er ge-BBQ’d en op fietsen en rodeostieren gereden tijdens de Sittardse Stoere Mannendag op zaterdag 20 juni, staat Zitterd op ’t menu op zondag 21 juni met de Pruif Mert, live muziek, Mannen Goodiebags en nog veel meer!

Wie is de Stoerste pappa van Sittard?
Was in de week voor Moederdag de vraag wie de liefse mamma van Sittard was, voor Vaderdag gaat het erom welke vader de Stoerste Pappa is. Kinderen kunnen bij diverse winkels in de stad een formulier invullen waarop ze kunnen uitleggen waarom hun pappa die titel verdient. De vaders achter de tien origineelste nominaties krijgen zaterdag 20 juni allemaal een BBQ-pakket uit handen van burgervader Sjraar Cox. De enige tot allerstoerste vader uitgeroepen pappa wint bovendien een loungeset ter waarde van 1200 euro. En degene die die grote eer net misloopt mag evengoed content zijn met een mooie mountainbike van Giant Store Sittard.

flyere stoere mannen-lores