De Vergeten Zoon van Willem van Oranje

Foto: © Stephan van Hesteren

Op 12 december kunt u een wel heel speciale voorstelling bekijken. In Schouwburg De Domijnen brengt Tafel van Vijf De Vergeten Zoon van Willem van Oranje.

Een wervelende rockopera over de droom van de vrijheid en de wreedheid van het fundamentalisme. Over Willem van Oranje die zijn leven in dienst van de vrijheid stelt, maar daarvoor zijn zoon Filips Willem opoffert. Een ongelooflijk – waar gebeurd – verhaal.

Verrassend actueel

Het verhaal van De Vergeten Zoon van Willem van Oranje is verrassend actueel en roept vragen op over godsdienstvrijheid, tolerantie en macht. Een rockband, industrieel decor en moderne kostuums zorgen voor een eigentijdse setting. Mirjam Koen tekende voor de regie. Susies Haarlok componeerde de muziek en voert die ook uit, samen met JanWillem van der Ham en de voltallige cast.

De liederen en meeslepende muziek van Susies Haarlok zorgen voor een spannende en dynamische voorstelling vol meeslepende scènes, die u meenemen in het dramatische verhaal van de zoon van Willem van Oranje. Die zat tientallen jaren in Spanje gevangen om de vrijheidsstrijd van zijn vader te dwarsbomen. Onvoorstelbaar en ongelooflijk wreed. En waar gebeurd dus.

De voorstelling kreeg een uitmuntende recensie in De Theaterkrant en een bijzondere aanbeveling van de recensent. Laat deze kans dus niet aan u voorbij gaan!

Woensdag 12 december 20:15 uur, Schouwburg De Domijnen, Sittard
» tickets bestellen

Spel: Dorien van Gent, Maarten Hutten, Sterre Konijn, Anne Prakke en Pieter Verelst; muziek en spel: Susies Haarlok (Arthur Wagenaar, Tjalling Schrik, Wessel Schrik) en JanWillem van der Ham; tekst: Ad de Bont; regie: Mirjam Koen; decor en kostuums: Dieuweke van Reij en Sanne Oostervink; artistieke leiding: Herman van Baar.

article
148574
Op 12 december kunt u een wel heel speciale voorstelling bekijken. In Schouwburg De Domijnen
https://sittard-geleen.nieuws.nl/evenementen/vergeten-zoon-willem-oranje/
2018-11-28T17:25:48+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/305/2018/11/28123854/181212-De-vergeten-zoon-van-Willem-van-Oranje-Rockopera-van-de-Tafel-van-Vijf-De-Domijnen-foto-Stephan-van-Hesteren.jpg
De Vergeten Zoon van Willem van Oranje, Schouwburg De Domijnen, Tafel van Vijf