Zevende Broukzitting fanfare Sint Caecilia

Foto: Els Diederen [CC-BY-SA-3.0] via Wikimedia Commons

Vastelaovend bie Caecilia Broukzittert: op zaterdagavond 15 februari vindt in het gemeenschapshuis van Broeksittard de zevende editie plaats van de Broukzitting.

De Broukzitting is een echte carnavalsavond met alles erop en eraan, die wordt georganiseerd door fanfare Sint Caecilia, een 115 leden tellende zeer actieve muziekvereniging met een fanfarecorps, een jeugdfanfare en een drumband, die momenteel een groeispurt doormaakt. Die groei is mede te danken aan de lessen blokfluit en klein koper die leden van de fanfare geven op vier Sittardse basisscholen.

Maar Sint Caecilia maakt zich ook op andere gebieden verdienstelijk voor de gemeenschap. Bijvoorbeeld op het gebied van carnaval. De Broukzitting is een carnavalszitting voor jong en oud, waarop niet de minste Limburgse vastelaovesartiesten acte de présence gaven. Dat geldt evenzeer voor de zevende editie, waaraan De Toddedezek, Peter Vaasen, good old Frans Cronenberg, het aanstormend talent Fiorenza en artiesten uit eigen gelederen hun medewerking verlenen. Met andere woorden: ‘ein program van lek vinger lek doem!’.

Kaartverkoop

Kaarten voor deze ouderwetse carnavalszitting kosten 10 euro. U kunt kaarten reserveren door een e-mail te sturen aan [email protected] (vermeld uw naam en adres en het aantal kaarten). U kunt de kaarten ook kopen op de volgende adressen in Broeksittard:

  • Aan Het Broek 49
  • Achterspitsbergen 22

Broukzitting
Datum: 15 februari 2020
Aanvang: 19:49 uur
Entree: 10 euro
Gemeenschapshuis Broeksittard
Dorpstraat 1, Broeksittard