The Broken Circle Breakdown – Filmhuis Het Domein

Verdriet is ondeelbaar – Aangrijpende topproductie uit Vlaanderen – Bij Didier en Elise is het liefde op het eerste gezicht. Ondanks hun verschillende karakters hebben ze elkaar innig lief. Didier schrikt wel als Elise zegt zwanger te zijn. 

Maar hij went aan het idee en neemt zijn verantwoordelijkheid. Een gelukkige tijd breekt aan en dan wordt hun dochtertje Maybelle ziek. Ondanks hun liefde kunnen ze elkaar niet opvangen. Ontroerende film met prachtige muziek. Groot succes in de Vlaamse cinema’s
Uitgebreide beschrijving
Hij is banjospeler in een Bluegrass band. Zij runt een tattooshop. Al ze elkaar ontmoeten is het meteen liefde op het eerste gezicht. Een innige relatie tussen twee personen die nogal verschillend van elkaar zijn. Die verbondenheid zorgt er ook voor dat Elise zwanger wordt. Op het vervullen van het vaderschap zit Didier helemaal niet te wachten. Eenmaal gewend aan dat feit en de kinderwens van zijn vriendin zet hij alle bezwaren opzij en geeft alle energie aan de nieuwe situatie. 
Het gezinnetje kent een paar gelukkige jaren. Tot het moment dat hun dochter ernstig ziek wordt. Ondanks dat de Didier en Elise stapel op elkaar zijn kunnen ze in deze situatie geen steun voor elkaar zijn. 
Voilà, dat is in het kort de inhoud van Broken Circle Breakdown. Aangrijpend en hartverscheurend, maar met briljante acteerprestaties van de twee hoofdrolspelers Veerle Baetens en Johan Heldenbergh. 
Het is de vierde film van cineast Felix van Groeningen, die in 2009 ook verantwoordelijk was voor de filmhit De Helaasheid der Dingen. Broken Circle Breakdown is een kassucces in België. Internationale belangstelling heeft zich ook doen gelden. De rolprent is geselecteerd voor het filmfestival in Berlijn. Zeker is dat de vertoning zal plaats vinden in de cinema’s in Duitsland en Oostenrijk. 
De film bevat een unieke soundtrack die op CD verkrijgbaar is. De muziek van Broken Circle Breakdown staat al weken lang op nummer 1 in de Vlaamse albumhitlijsten. Tijdens een optreden van de Bluegrass band zingen Didier en Elise de song ‘If I Needed You’ (compositie Townes van Zandt). Juist op een moment dat de spanning tussen de twee om te snijden is. Dat nummer staat dan weer in de singlehitlijsten. 
RK
Maandag 1 december – 20:00 uur
The Broken Circle Breakdown
Regie: Felix Van Groeningen
Met: Veerle Baetens, Johan Heldenbergh, Nell Cattrysse
Entree: 7 euro (normaal), 5 euro voor leden, geldige studentenpas, CKV-pas. 
Filmhuis Het Domein, Kapittelstraat 6, 6131 ER Sittard
Cookieinstellingen