Regels inzamelen huishoudelijk afval gewijzigd

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

U kunt vanaf nu uw afvalcontainer, de dag vóór de inzameling, al om 19:00 uur aan de straat zetten. Dat levert namelijk minder hinder op voor uw buurtgenoten.

Zorg er wel voor dat uw container op de inzameldag in ieder geval om 07:00 uur buiten staat. Zo voorkomt u dat u te laat bent.

Ophalen van oud papier, PMD en textiel

Oud papier, textiel en PMD-zakken zet u op de dag van inzameling, vóór 07:00 uur aan de straat. U plaatst de zakken altijd op de stoep vóór de eigen woning tenzij hiervoor een centrale plek is aangewezen. Dit is bijvoorbeeld het geval als de aanbiedplek niet bereikbaar is voor het inzamelvoertuig.

Wijkcontainers

Het is niet meer toegestaan om ná 22:00 uur gebruik te maken van de wijkcontainers voor glas, textiel en PMD (Plastic, Metaal en Drankkartons). Dit ook om geluidsoverlast voor buurtbewoners te voorkomen.

Afvalwijzer

Op de afvalwijzer staat precies wanneer uw afval wordt opgehaald. U kunt ook de gratis app van RWM downloaden. Daarin vindt u alle informatie over afval, speciaal voor uw adres. U kunt zelfs een herinnering instellen, zodat u precies weet wanneer u de zakken aan de straat moet zetten. Heel handig!

» meer informatie

Cookieinstellingen