De gemeente tijdens en rond de feestdagen

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Rond de feestdagen zijn er enkele wijzigingen in onder andere de openingstijden en de inzameling van afval. Hier vindt u een overzicht van ‘uw gemeente tijdens de feestdagen’.

Openingstijden gemeentelijke kantoren

Rondom de feestdagen heeft de gemeente afwijkende openingstijden. Zo zijn alle gemeentelijke kantoren op dinsdag 26 december (tweede kerstdag) en maandag 1 januari (nieuwjaarsdag) de gehele dag gesloten. Ook op vrijdag 22 december en van 27 tot en met 29 december gelden er afwijkende openingstijden. » overzicht met afwijkende openingstijden

Openingstijden milieuparken

Alle milieuparken van RWM in Sittard-Geleen zijn tijdens de feestdagen gesloten op:

  • 2e Kerstdag, maandag 26 december de hele dag
  • Nieuwjaarsdag, maandag 1 januari de gehele dag
  • Kijk voor meer informatie op de website van RWM.

Wijziging inzameling afval

Of er voor uw adres wijzigingen zijn in de inzameling van huishoudelijk afval en plastic verpakkingsafval kunt u zien op uw persoonlijke afvalkalender op www.rwm.nl of via de RWM-app. Daar vindt u de actuele ophaaldag op uw adres.

Bladvegen/Bladkorven

Van maandag 25 december tot en met maandag 1 januari worden geen bladeren geveegd en ook geen bladkorven geleegd. Daar beginnen we vanaf 2 januari weer mee. » meer informatie

Gemeentelijke afvalbakken

Ieder jaar sneuvelen gemeentelijke afvalbakken door vuurwerk. Dat levert gevaarlijke situaties en veel schade op. Daarom worden rond de jaarwisseling op een aantal plekken afvalbakken buiten gebruik genomen. Dit maken we duidelijk met stickers op deze afvalbakken.

Vuurwerk

Vuurwerk kopen

Koop uw vuurwerk bij de officiële verkooppunten. U herkent de legale vuurwerkwinkel aan het bordje: ‘Verkoop vuurwerk. Roken en open vuur verboden’. Vuurwerk is dit jaar op 28, 29 en 30 december te koop. Koop of bewaar niet meer dan 25 kilo vuurwerk.

Vuurwerk afsteken en opruimen

Vuurwerk afsteken is toegestaan op 31 december vanaf 18.00 uur tot 1 januari 02.00 uur. Doet u dit buiten deze tijden, dan riskeert u een boete. Ziet u mensen buiten de afsteektijden vuurwerk afsteken? Meld dat dan bij de politie via 0900-8844. Voorkom dat ‘blindgangers’ blijven liggen en ruim resten op. Kijk voor meer informatie op de website van Rijksoverheid.nl.

Sluitingstijden horeca met jaarwisseling

In de nacht van 31 december op 1 januari is het toegestaan dat horeca is geopend tot 05.00 uur. In deze nacht is de politie zichtbaar aanwezig in de uitgaansgebieden.

Fietsenstalling Paardestraat

Vanaf 1 januari 2018 is de fietsenstalling in de Paardestraat in Sittard niet meer bewaakt. De fietsenstalling blijft gewoon open. Op het Tempelplein en in Ligne in Sittard is de fietsenstalling wél bewaakt. Deze bewaakte fietsenstallingen zijn beiden op loopafstand van de Paardestraat. »​ Meer informatie over fietsenstallngen.

Nieuwjaarsreceptie

Op woensdag 3 januari bent u van harte uitgenodigd om met de gemeenteraad en het college van B&W het nieuwe jaar in te luiden. De traditionele nieuwjaarsreceptie staat zoals altijd in het teken van elkaar ontmoeten. Om 18:40 uur houdt Burgemeester Sjraar Cox zijn nieuwjaarstoespraak in de Grote Zaal. Ook kunt u weer genieten van allerlei optredens. De bijeenkomst is van 17:00 tot 20:15 uur in Schouwburg De Domijnen.

Ophalen kerstbomen

Op de afvalkalender op www.rwm.nl en de RWM-app staat aangegeven wanneer de kerstbomen in uw straat worden opgehaald. Leg de boom op de aangegeven datum vóór 07:30 uur buiten zonder versiering en pot.

Decembermaand, inbraakmaand

De decembermaand is een maand met meer woninginbraken dan de rest van het jaar. Een inbraak heeft vaak een enorme invloed op de slachtoffers. Een onveilig gevoel in je eigen huis, slecht kunnen slapen, concentratieproblemen, boosheid en irritatie. De gevolgen van een inbraak zijn groot. De stichting Nationale inbraakpreventieweken informeert mensen over wat ze zelf kunnen doen om inbraak in en rond hun huis te voorkomen. Op hun website vindt u tips en adviezen om uw huis beter te beveiligen, leest u meer over veel gebruikte inbraakmethoden en ziet u binnen een paar minuten hoe veilig uw huis is via de ‘inbraakpreventiecheck’. Maak het inbrekers niet te makkelijk!

Blijf op de hoogte!

Begin het nieuwe jaar goed, en zorg dat u op de hoogte blijft van actuele ontwikkelingen. Meld u daarom ook aan voor de gemeentelijke e-mailnieuwsbrief op www.sittard-geleen.nl/nieuwsbrief.

Cookieinstellingen