EP:Tummers wil winkel op Gardenz realiseren

Gardenz Geleen
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Gardenz BV heeft een omgevingsvergunning aangevraagd voor een winkel van EP:Tummers op Huis- en tuinboulevard Gardenz.

Het College van B&W is hiermee op 13 augustus 2019 onder voorwaarden (zie hieronder) akkoord gegaan.

Het assortiment van EP:Tummers valt onder de branche Bruin&witgoed (waar ook elektronica bijhoort). Deze branche valt niet expliciet binnen de huidige bestemming van Gardenz. Bruin&witgoed wordt echter ook gezien als woninginrichting. En op Gardenz wordt momenteel al inbouw bruin- en witgoed verkocht. Het is daarom niet onlogisch om op Gardenz de branche Bruin&witgoed toe te staan. Daarmee wordt echter ook de verkoop van kleine elektronica (telefoons, laptops, etc.) mogelijk, die niet specifiek te koppelen is aan woninginrichting en ook in de centra verkocht wordt.

Om vestiging van EP:Tummers mogelijk te maken is maatwerk voorgesteld waarin de branche Bruin/witgoed toegevoegd wordt aan het huis- en tuinconcept van Gardenz, maar waarbij wel aan elke winkel in deze branche de volgende eisen gesteld worden:

  • Een winkel van minimaal 1000 m2 (net als voor de andere branches op Gardenz).
  • Een winkel met maximaal 20% van het winkelverkoopoppervlakte (wvo) kleine elektronica (telefoons, laptops, etc.).
  • Een winkel met voldoende voorzieningen om de afhaal-, ruil- en reparatiefunctie daadwerkelijk mogelijk te maken: deel winkel speciaal hiervoor ingericht en buiten de winkel voldoende parkeerplekken voor auto en aanhangwagen.

Dit maatwerk zorgt voor versterking van Gardenz, minimaliseert de gevolgen voor de centra van Sittard-Geleen, en leidt niet tot precedentwerking voor andere perifere themacentra en winkelgebieden.

Dit maatwerk is vorig jaar ook aangeboden aan MediaMarkt. Dat bedrijf zag echter geen mogelijkheden voor een “maatwerk” winkel op Gardenz. EP:Tummers geeft aan wel een “maatwerk” winkel te kunnen realiseren. Deze winkel komt in de in aanbouw zijn bedrijfsruimte tegenover Intratuin. Voor de bouw hiervan is al eerder een omgevingsvergunning (casco vergunning zonder gebruik) verleend.

Reacties

0