Sittard-Geleen bezig met ontwikkelen Toekomstvisie 2030

Foto: screenshot

Sittard-Geleen werkt aan de Toemomstvisie 2030. Hoe ziet onze gemeente er dan uit? Waar zijn we trots op? Hoe wonen en werken we in Sittard-Geleen? Hoe leren en zorgen we in 2030? En hoe ontspannen we ons in de toekomst?

Met de antwoorden op deze vragen ontwikkelt de gemeente een toekomstvisie voor Sittard-Geleen. In 2018 startte de dialoog met de samenleving met een conferentie in het kader van het proces Samen Duurzaam. De samenleving heeft destijds gepleit voor het formuleren van een gezamenlijke stip op de horizon. Op initiatief van de gemeente Sittard-Geleen en de Provincie Limburg is daarom een visietraject gestart: de Toekomstvisie 2030. De gemeente wil samen met de inwoners, ondernemers en iedereen die Sittard-Geleen een warm hart toedraagt een visie ontwerpen die ambitie uitstraalt en ons nog trotser op Sittard-Geleen maakt.

Binnen onze gemeente zijn al veel inwoners bezig met initiatieven die bijdragen aan het waarmaken van de toekomstvisie. In een filmreeks vertellen zij hoe hun initiatief bijdraagt aan onze gezamenlijke toekomstvisie. Jonge ondernemer Ceriel Lucker maakt van oude NS onderdelen gloednieuwe speakers. In onderstaande video vertelt Ceriel hoe en waarom hij dat doet.

Eerder in het kader van Toekomstvisie 2030 gemaakte video’s vindt u hieronder.

YouTubekanaal Gemeente Sittard-Geleen

Reacties

Cookieinstellingen