Groot onderhoud wegen in Sittard-Geleen in februari en maart 2023

Foto: SGN

De gemeente is altijd aan het werk aan de wegen. Groot onderhoud wegen heet dit programma.

veel wegen in onze stad zijn gemaakt in de periode 1950-1970. Doordat ze al zo lang gebruikt worden zijn veel wegen versleten. Maar een goede staat is belangrijk voor een veilig en prettig gebruik van de wegen. Daarom moet een weg of een gedeelte van een weg soms vernieuwd worden. Sinds 2020 werkt de gemeente aan meer wegen tegelijk dan in eerdere jaren. Inmiddels zijn al 170 wegen opgeknapt. De komende 2 jaren staan nog veel meer wegen voor groot en klein onderhoud op de planning.

Soms worden kruispunten of t-splitsingen verhoogd worden drempels aangelegd op de weg. Dat is een maatregel om de snelheid in het verkeer te verlagen en het verkeer veiliger te maken. Om al dat werk een beetje te spreiden, wordt het onderhoud elk jaar uitgevoerd in een strakke planning. De gemeente probeert daarbij zo goed mogelijk rekening te houden met andere projecten in de gemeente.

Kaart actuele en geplande werkzaamheden

Op deze kaart ziet u waar wij op dit moment aan het werk zijn en waar we binnenkort aan het werk gaan:

Planning

27 februari t/m 10 maart

Sittard

  • Gasthuisgraaf: bij een aantal inritten worden de betonnen banden van de stoep vernieuwd. Er is vrijwel geen overlast voor het verkeer. De vakken waarin gewerkt wordt, worden afgezet met hekken.

27 februari t/m eind maart

Geleen

6 maart t/m 17 maart

Buchten

  • Ankersweg: we leggen twee drempels aan om de snelheid van het verkeer te verlagen. De vakken waarin gewerkt wordt zijn afgesloten voor het verkeer.
  • Buchterweg: de drempel in de weg wordt opnieuw gemaakt. We leggen 2 stroken aan waarin het verkeer kan passeren, passeerstroken. De vakken waarin gewerkt wordt zijn afgesloten voor het verkeer.

13 maart t/m 31 maart

Sittard

  • Komeetlaan: het kruispunt Komeetlaan – Noorderlichtplein wordt verhoogd om de snelheid van het verkeer te verlagen. Het vak waarin gewerkt wordt is afgesloten voor het verkeer.

20 maart t/m 31 maart

Sittard

  • Jeroen Boschstraat: het kruispunt Jeroen Boschstraat – Pieter Breughelstraat wordt verhoogd om de snelheid van het verkeer te verlagen. Het vak waarin gewerkt wordt is afgesloten voor het verkeer.

Informatie en vragen

Voor vragen en/of opmerkingen kunt u bellen naar 14 046.

Cookieinstellingen