Het nieuwe winkelen: een kennismaking

Foto:

Sittard-Geleen, 12-01-2012 | Woensdagavond 11 januari vond in het Ondernemershuis aan de Mercator in Sittard een eerste informatiebijeenkomst plaats over Het Nieuwe Winkelen.

Sittard-Geleen, 12-01-2012 | Woensdagavond 11 januari vond in het Ondernemershuis aan de Mercator in Sittard een eerste informatiebijeenkomst plaats over Het Nieuwe Winkelen.

Van de 400 ondernemers in Sittard en Geleen gaven er ruim 100 gehoor aan de uitnodiging, en dat mag in een tijd dat de uitverkoop in volle gang is een prima opkomst worden genoemd.

De sprekers van de avond gaven vooraf al aan geen professionals in het presenteren te zijn, maar dat werd door de aanwezigen niet als een probleem ervaren. Vooral ook omdat beide sprekers, een Geleense en een Sittardse ondernemer en beiden lid van het projectteam Het Nieuwe Winkelen, met veel bevlogenheid over hun onderwep spraken.

Het concept van Het Nieuwe Winkelen komt er – misschien iets te – simpel gezegd op neer dat de winkeliers van Sittard-Geleen binnen hun gemeente, opgesplitst in Geleen en Sittard, hun krachten bundelen door het delen van informatie over hetgeen er in de winkels binnen de gemeente te koop is. Zo kan het winkelend publiek ’s avonds, thuis op de bank, met de laptop of de iPad op schoot, even uitzoeken waar in Sittard of Geleen bijvoorbeeld een nieuwe Victorinox tandenstoker – u weet wel, zo’n plastic prikkertje dat deel uitmaakt van ’n Zwitsers officiersmes – kan worden aangeschaft.

Over alle ins en outs van Het Nieuwe Winkelen valt het nodige te vertellen. Hetzelfde geldt voor de werkzaamheden en de inzet van de projectgroep die dit project, met begeleiding van Centrummanagement Sittard-Geleen, uitvoert. Sittard-geleen.nieuws.nl zal hier de komende tijd dan ook met regelmaat aandacht aan besteden.

De projectgroep is op dit moment nog in afwachting van een goedkeuring op de budgetaanvraag richting Centrum Management. Het aangevraagde budget voor de realisatie van de eerste fase bedraagt 90.000 euro. Wanneer de goedkeuring er van de kant van het Centrum Management er binnen twee a drie weken komt dan wordt er naar gestreefd om fase 1 van Het Nieuwe Winkelen (waarover in latere artikelen meer) tegen het einde van dit jaar al operationeel te hebben.

Nieuwsgierig geworden? Kijk dan beslist eens op de website benjewakker.nu. Mocht u de informatie bijeenkomst niet hebben bijgewoond, dan kunt u die daarvan binnenkort de videoregistratie bekijken. 

Wordt vervolgd!

Cookieinstellingen