Vertrouwen in woningmarkt stijgt

Het vertrouwen van de consument in de woningmarkt neemt toe. De stijging in het vertrouwen is de grootste sinds 2006. Zowel huizenbezitters als starters op de woningmarkt verwachten een toename van het aantal verkochte huizen. Meer mensen gaan weer sparen of beleggen om de hypotheek af te lossen. Dat staat in het kwartaalbericht van ING over het vertrouwen in de woningmarkt dat donderdag verscheen.

Een vijfde van de ruim twaalfhonderd ondervraagden denkt dat de huizenprijzen gaan stijgen. Twee derde van de potentiële starters vindt dat de huidige periode gunstig is om een huis te kopen. De vertrouwensindex van ING komt daardoor voor het eerst sinds 2010 uit boven de 100. De consument is daarmee weer licht positief over de woningmarkt. 
Consumenten sparen het liefst om, los van de hypotheekregeling zelf, vermogen op te bouwen om hun hypotheek af te lossen. Het aantal mensen dat behalve voor sparen ook kiest voor beleggen is gestegen van 16 naar 23 procent. Een vijfde van de woningbezitters heeft plannen om extra af te lossen op de hypotheek.
Door: Novum
Cookieinstellingen