90% caravans te zwaar

Foto:

De gratis vakantiecheck van auto’s en caravans op twee parkeerplaatsen aan de Belgische grens heeft laten zien dat mensen hun caravan nog altijd verkeerd of te zwaar beladen. Dat heeft een woordvoerder van de ANWB zaterdag gezegd.

De ANWB voerde de controles uit op parkeerplaats Knuvelkes, langs de A2 bij Maastricht, en op parkeerplaats Hazeldonk langs de A16 bij Breda. Ook Carglass en Veilig Verkeer Nederland waren erbij. Bij Hazeldonk was het ,,lekker druk”, aldus de woordvoerder: 150 mensen lieten daar tussen 06.30 en 12.30 hun auto met caravan nalopen. In 90 procent van de gevallen bleek de caravan te zwaar beladen en moesten zware spullen worden overgeheveld naar de auto.
Op parkeerplaats Knuvelkes viel de belangstelling tegen. Daar kwamen maar 50 mensen hun auto en caravan laten controleren. Dat kwam doordat Rijkswaterstaat had verzuimd de lichtkrant die de vakantiecheck aankondigt, neer te zetten bij de afslag, aldus de ANWB. Van de 50 caravans bleken er 16 te zwaar of onevenwichtig beladen.
Behalve de verkeerde belading van caravans kwamen vooral verlichtingsproblemen aan het licht, zoals kapotte lampjes en losliggende stekkers. Ook bleek iemands auto een dusdanig olielek te hebben dat de auto moest worden weggesleept.
Volgende week zaterdag is er op dezelfde parkeerplaatsen opnieuw een gratis vakantiecheck.
Lees het volledige artikel op www.autoweek.nl
Cookieinstellingen