Vakantiegangers vast in files in Europa

Vakantiegangers staan zaterdag vast in flinke files op de Franse wegen. Ook op wegen in Duitsland, Zwitserland en Italië is het druk, meldt de ANWB.

In Frankrijk zijn de grootste problemen in het zuiden. De A9 richting Spanje is zaterdagochtend dicht door een geschaarde vrachtwagen. De vertraging daar loopt op tot drie uur. Verder staan in Frankrijk de langste files op de A7, de ‘autoroute du soleil’ ten zuiden van Lyon. De vertraging daar loopt op tot een uur.
In Zwitserland staat tien kilometer file voor de Sint Gotthardtunnel op de A2. De wachttijd daar is ruim een uur. In Duitsland staan de langste files in het zuiden. Vooral bij Karlsruhe en München loopt het vast. 
In Italië wordt langzaam gereden op de A22 richting Verona. In Oostenrijk lijken de problemen mee te vallen. Alleen op de A11 richting Slovenië heeft het verkeer een halfuur vertraging.
 Het hoogtepunt van de drukte op de Europese wegen verwacht de ANWB rond 13.00 uur. Drie uur later neemt de drukte waarschijnlijk snel af. 
Vrijdag ging voor het midden van Nederland de zomervakantie van start. Het noorden en het zuiden van het land hadden al zomervakantie.
Door: Novum
Cookieinstellingen