Organisator Rommelrock overweegt claim tegen Sittard-Geleen

Foto:

De organisatie van het Heavey Metalfestival Rommelrock overweegt een claim in te dienen tegen de gemeenten Sittard-Geleen en Kerkrade.

Rommelrock, dat al zes jaren zonder problemen werd gehouden in Eisden bij Maasmechelen, mocht daar dit jaar geen doorgang vinden. De gemeente vreesde dat het festival door rivaliserende motorbendes zou worden aangegrepen voor een onvriendelijke ontmoeting. 
Pogingen om het festival in buurgemeenten onder te brengen mislukten om dezelfde reden: angst voor ongeregeldheden. Uitwijken naar Nederland – De Hanenhof kwam in beeld – liep uiteindelijk om dezelfde reden op niets uit.
En ook de plannen om er een ‘privaat feest’ van te maken in de omgeveing van Maasmechelen strandde, het festival werd uiteindelijk op de valreep afgelast.
Ter verzachting van de pijn geeft nu een aantal bands een vervangend optreden in de buurt van Antwerpen. 
Organisator Koen Haerden wil nu de kosten verhalen die zijn gemaakt voor de verplaatsing van het festival. In België wil hij het besluit van de gemeente Maasmechelen aanvechten bij de Raad van State. Die gemeente verbood het metalfestival als eerste uit vrees voor een confrontatie tussen rivaliserende motorclubs. Mogelijk kan Sittard-Geleen ook een claim tegemoet zien, meldt L1 zaterdag.
Cookieinstellingen