Topdrukte bij optocht in Sittard

Tijdens de Sittardse Oktoberfeestzondag was het bijzonder druk in de binnenstad. Het was Koopzondag, de kermis draaide en alle feestpaviljoens boden vandaag een gevarieerd programma met tal van artiesten en waren voor iedereen vrij toegankelijk.

Vooraf waren er wat zorgen over het weer, maar die bleken wat deze regio betreft niet nodig. Het bleef gelukkig droog, maar er stond wel een stevige frisse wind.
Er verzamelde zich dan ook rond de klok van 14.00 uur veel publiek langs de route van de grote internationale Schutters- en Gildenoptocht, die deel uitmaakte van het groot internationaal Schutters- en Gildentreffen. Dit treffen is inmiddels een vast onderdeel geworden van het Oktoberfeest. 
u3celb9q8hr7ufxsn5u57al51
Als een van de eerste schutterijen marcheerde Schutterij Eendracht uit Papenhoven-Grevenbicht voorbij. De winnaars van het Oud Limburgs Schuttersfeest kregen een welverdiend applaus van het publiek.
De kleurrijke stoet werd afgesloten door een koets waarin Miss Oktoberfeest Sittard 2013 Minouche Heinemans zichtbaar genoot. 
rezk416awgjbqpunm2t5rdflw
Kijk voor de foto’s van het Oktoberfeest binnenkort ook eens op de fotopagina van deze site.
Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws van Sittard-Geleen?
» of volg ons op Twitter via @SGNieuws
» of ontvang de nieuwsbrief in uw mailbox
Cookieinstellingen