Sport-shoppen: zoek gratis je favoriete sport!

Na de herfstvakantie kunnen alle kinderen uit het basisonderwijs in de gemeente Sittard-Geleen weer kennis maken met sportverenigingen. Dit gebeurt middels het programma ‘Vereniging in Actie’ van Ecsplore en SPRINT. 

Negen weken lang kunnen kinderen gratis terecht bij verschillende sportverenigingen. 
Maar liefst 23 sportverenigingen uit de gemeente Sittard – Geleen dragen bij aan het programma ‘Vereniging in Actie’ Kinderen kunnen kiezen uit het aanbod van 25 verschillende sport takken. Op deze manier proberen we kinderen en ouders te helpen bij het maken met een bewuste sportkeuze.
Magazine Sittard – Geleen in Actie
Voor de herfstvakantie werd het magazine ‘Sittard – Geleen in Actie’ op alle basisscholen verspreid in een oplage van 10.000 exemplaren. Het magazine staat boordevol sportactiviteiten van Ecsplore en leerbedrijf SPRINT waaronder ‘Vereniging in Actie’, ‘Buurt in Actie’, ‘Events in Actie’ en meer. 
Hoe werk het?
Het gehele sportaanbod is naast het magazine ook te vinden op www.ikinactie.nl. Op de website kunnen kinderen zich inschrijven door hun ‘sporttas’ vullen met proeflessen.
Stappenplan:
1. Kies een vereniging die jouw sport aanbiedt.
2. Kies een training/les.
3. Schrijf je in voor deze training/les op www.ikinactie.nl.
4. Je ontvangt een bevestigingsmail.
5. Ga naar de training/les.
6. Kies een nieuwe training/les en probeer zoveel mogelijk uit.
7. Heb je een vereniging gevonden die bij je past? Word dan lid!
Vakantie In Actie: HerfstXperience
Als start van ‘Vereniging in Actie’ hebben kinderen kunnen deelnemen aan de HerfstXperience in de herfstvakantie. Tijdens deze week hebben ruim 400 kinderen meegedaan aan diverse verenigingsactiviteiten waarbij de kinderen alvast kennis konden maken met veel sporten.
Cookieinstellingen