Handbikers uit Sittard-Geleen beklimmen berg

Foto:

Aanstaande donderdag vindt in Oostenrijk de HandbikeBattle (HBB) plaats, een sportieve handbikewedstrijd in Oostenrijk tussen handbiketeams van revalidatiecentra. 

De HBB staat ook open voor individuele handbikers. Martin Dormans en Elly Fijten, twee inwoners van Sittard-Geleen, doen dit jaar mee aan deze beproeving: 20 kilometer lang op handkracht bergoprijden bij een gemiddeld stijgingspercentage van 4,69%. Op de steilste plekken is dat zelfs 16%. 
Martin en Elly maken deel uit van het handbike-team Adelante on Wheels. Adelante doet dit jaar voor de tweede keer mee aan de HandbikeBattle met een team van zes personen. De deelnemers zijn allen revalidanten of oud-revalidanten van Adelante. Samen met hun buddy’s, begeleiders en de zeer gedreven coaches van Adelante bereiden deze deelnemers zich voor op de grote dag.
Martin komt uit Munstergeleen, is ondernemer en voor de 2e keer nu gemeenteraadslid voor GOB. Vóór de battle was hij nauwelijks met handbiken bezig.
Elly komt uit Born. Ze was contactpersoon bij Orbis Thuiszorg. Handbiken doet ze veel met haar aankoppelhandbike. Dat koppel je aan je rolstoel, waardoor het een 3-wieler wordt met grote wielen en handaandrijving. Voor de battle is Hub Veders, haar man, ook haar buddy.
Samen met hun team willen Martin en Elly laten zien waar mensen met een dwarslaesie of een andere beperking toe in staat zijn. Ze doen dit door letterlijk een berg te overwinnen, maar ook door andere handbikers te ontmoeten en van elkaar te leren. Het gaat hun niet alleen om de prestatie, maar vooral om hun voorbeeldfunctie naar andere mensen met een dwarslaesie.
Martin en Elly zijn in de regio beide contactpersoon voor de dwarslaesievereniging. www.dwarslaesie.nl.
Cookieinstellingen